Zeeradarscanners en -antennes

Zeeradarscanners | Raymarine van FLIR

Dag- en nachtsystemen van Raymarine houden u op de hoogte van alles wat er speelt in uw omgeving: verkeer, gevaren, regen, zeevogels en nog veel meer. Van compacte, lichtgewicht digitale radomes tot ultra-hoogwaardige Super HD Colour open-arrays; Raymarine heeft de perfecte radaroplossing voor elke boot.

ZEERADARPRODUCTEN

Meer informatie over Magnum | Raymarine by FLIR

Hoogwaardige Magnum open array-radars maken lange-afstandsprestaties en klein-doelradarbeelden mogelijk voor Raymarine multifunctionele navigatiedisplays. Door gebruik van dezelfde technologieën als die waarop de Amerikaanse kustwacht vertrouwt, biedt Magnum betere object-tracking en betrouwbare prestaties, verpakt in een gestroomlijnde open-arrayzuil die is opgewassen tegen de elementen.

Meer informatie over Quantum 2 | Raymarine van FLIR

Quantum levert over zowel lange als extreem korte afstanden superieure radarbeelden en zet de nieuwe standaard voor zeewaardige halfgeleiderradars. De installatie is eenvoudig door geïntegreerde wifi en het energiezuinige, lichtgewicht ontwerp van de Quantum garandeert een veilig stralingsniveau en en verminderd stroomverbruik.

Meer informatie over Quantum | Raymarine van FLIR

Quantum levert over zowel lange als extreem korte afstanden superieure radarbeelden en zet de nieuwe standaard voor zeewaardige halfgeleiderradars. De installatie is eenvoudig door geïntegreerde wifi en het energiezuinige, lichtgewicht ontwerp van de Quantum garandeert een veilig stralingsniveau en en verminderd stroomverbruik.

Meer informatie over radomes | Raymarine van FLIR

Radome-antennes bieden de perfecte combinatie van compact formaat, licht gewicht en hoogwaardige prestaties. Kies een radome-antenne als ruimte van belang is of beperkt is door tuigage. Radome-scanners verbruiken ook minder energie dan open-array-scanners, wat cruciaal is voor zeilschepen die lange afstanden varen.

Raymarine’s Software Development Kit (SDK) geeft ontwikkelaars en fabrikanten van originele onderdelen (OEMs) de mogelijkheid om te integreren met toonaangevende platforms, waaronder Quantum en Quantum 2 Doppler radars.

ZEERADARTECHNOLOGIE EN -SOFTWARE

Raymarine heeft 3 verschillende soorten radarantennes:


CHIRP-pulscompressie

(Quantum en Quantum 2 radar)

HD Color-technologie

(HD Color Radomes)

Super High-Definition-technologie

(Open-array-scanners)

Radome of open-array - wat is het verschil?

Onze vergelijkingstabel voor radome versus open-array kan u helpen beslissen

KENMERKEN ZEERADAR

Raymarine radar biedt ongeëvenaarde prestaties en gebruiksgemak

De Raymarine HD Colour-technologie biedt radargebruikers de kracht van digitale signaalverwerking met een werkelijk adaptieve zender en ontvanger die zich automatisch aanpassen aan de veranderende omstandigheden op zee.

Raymarine radar - weersvoordeel | Raymarine van FLIR

Weersvoordeel

De Raymarine HD Colour-scanners leveren een uitstekende prestatie onder alle weersomstandigheden, zodat u bij regen en onweersbuien de objecten nog steeds kunt zien. Gebruik de radar ook om het weer in de gaten te houden.

Tijdens deze abnormaal zware regenbui (zie afbeelding links) werd de regenmodus gebruikt om het weer te negeren en objecten duidelijk weer te geven (zie afbeelding rechts).

Negeer het weer

Detecteer objecten op zeer korte afstand van uw schip, of op zeer lange afstand om verre schepen, land en zelfs weersfronten te zien. Onderscheid objecten door zelfs de zwaarste regenval.

Gebruik de radar om het weer aan te zien komen en gebruik de radar-overlay dan om het weerspatroon op de kaart aan te brengen.

Raymarine radar - negeer het weer | Raymarine van FLIR

Objecten volgen

Niet alles verzendt AIS!

Met MARPA* (mini-automatic radar plotting aid) kunt u schip, snelheid, belading, dichtstbijzijnde punt van nadering (CPA - closest point of approach) en tijd tot dichtstbijzijnde punt van nadering (TCPA), gevaar-/nabijheidsalarmen, overlay AIS-info voor verdere objectherkenning identificeren.

*Gebruik voor de beste resultaten van de radaroverlay en MARPA een SMART Heading-sensor of een Evolution-stuurautomaat koerscomputer.

Raymarine radar - objecten volgen 1 | Raymarine van FLIR

Object (1) is gedetecteerd (rode cirkel overlay) met MARPA en wordt gevolgd door uw radar. De snelheid en de peiling van het object worden getoond en de koers van het object wordt weergegeven als een dunne rode lijn bij 65º (2).

Raymarine radar - objecten volgen 2 | Raymarine van FLIR

Het gevolgde object is nu de eerder ingestelde beveiligingszone rond uw schip binnengekomen. Het alarm voor gevaarlijke objecten is afgegaan, het object is op het scherm gezien er is een geluidssignaal te horen.

Raymarine radar - objecten volgen 3 | Raymarine van FLIR

Het alarm is gehoord en het dichtstbijzijnde punt van nadering (CPA) van het object (1) (nu met een rode driehoek voor mogelijk gevaar) tot uw schip wordt op het scherm weergegeven als 0,376 nm (3) en de tijd tot dichtstbijzijnde punt van nadering (TCPA) is 4 minuten 20 seconden (2).

Radome of open-array-radarantenne?

Bij het bouwen van een Raymarine-systeem kunt u kiezen tussen een open-array- of een gesloten radome-scanner. Zowel radomes als open-arrays zijn volledig compatibel met alle multifunctionele displays en leveren ongeëvenaarde prestaties.

  RAYMARINE RADARSCANNERS
Radartype CHIRP-pulscompressie Digitale HD Color radomes HD Color en Super HD Color
open-array-radar
Modellen Quantum | NIEUW Quantum 2 4 kW radomes
45 cm of 61 cm
4 kW en 12 kW open-array-scanners
modellen van 1,2 of 1,8 m
Compatibel met NIEUW Axiom | NIEUW Axiom Pro | aSerie | eS-serie | gS-serie Glass Bridge | cSeries (niet meer in gebruik) | eSeries (niet meer in gebruik)
Perfect voor Zeilboten | RIBs| kleinere motorboten Motorboten groter dan 15,4 m
Uiterlijk Lichtgewicht en compact Smalle horizontale straalbreedtes voor betere objectonderscheiding
Voeding Minimaal stroomverbruik Groter vermogen voor betere prestaties op de lange afstand
Aanvullende informatie Minder montagebeperkingen Groter bereik
Stille werking
Prestaties
  • Minder storing in de ontvanger (minder dan 5 dB) voor een efficiëntere ontvangst van objectecho's ten opzichte van concurrerende modellen
  • Auto GST™ volledig automatische beheersing van versterking, zeesluier en afstemming voor bediening op afstand en optimale prestaties
  • De geavanceerde, door een microprocessor beheerste zenderontvanger heeft acht pulsbreedte/PRF-instellingen, wat een betere echo van objecten biedt op elk bereik

KLEURRESOLUTIES ZEERADAR

Digitale, HD Colour- en Super HD Colour-radar - wat is het verschil?

Kleurresoluties zeeradar - digitale radar | Raymarine van FLIR

Digitale radar

Biedt een verbeterd prestatievermogen van 4 kW en gebruikt digitale verwerking voor een hogere objectdefinitie. Digitale radar biedt een verminderde kabelgrootte (in vergelijking met analoog) en een eenvoudigere interface voor grotere systemen.

Beschikbare modellen: digitale radome

HD Color-radar

De Raymarine HD-radar maakt gebruik van krachtige signaalverwerkingstechnologieën die onderscheid helpen maken tussen objecttypes, zwakke en verre contacten automatisch detecteren en vrijwel alle sluier en ruis elimineren. De werkelijk adaptieve zender en ontvanger past zich automatisch aan de veranderende omgevingsomstandigheden op zee aan. HD Colour-radar biedt een aanzienlijk duidelijker radarbeeld met strakke, goed gedefinieerde contactecho's en een levensechte objectpresentatie.

Beschikbare modellen: HD Colour radome en HD Colour open-array

Kleurresoluties zeeradar - HD Colour-radar | Raymarine van FLIR

Super HD Colour-radar

Super HD-radar is een enorme vooruitgang in zeeradars voor vrijetijdsgebruik. Super HD Colour-radar maakt gebruik van zeer geavanceerde digitale signaalverwerking en heeft een veel groter dynamisch bereik dan conventionele radar. Hierdoor kan de digitale ontvanger grote hoeveelheden echo-informatie opsporen en verwerken, die gewoonlijk verloren gaan bij conventionele analoge radarsystemen. Super HD Color-technologie isoleert en identificeert op een intelligente manier werkelijke radarobjecten en elimineert tegelijkertijd ongewenste storingen. De extra smalle straalbreedte lokaliseert objecten met buitengewone trefzekerheid. Het resultaat is een veel duidelijker radardisplay.

Beschikbare modellen: Super HD Colour open-array

Kleurresoluties zeeradar - Super HD Colour-radar | Raymarine van FLIR
Kleurresoluties zeeradar - digitaal vs. HD Colour | Raymarine van FLIR

Digitaal vs. HD Colour

HD Colour-objecten zijn duidelijk gedefinieerd in vergelijking met de standaard digitale afbeeldingen.

Kleurresoluties zeeradar - HD Colour vs. Super HD Colour | Raymarine van FLIR

HD Colour vs. Super HD Colour

Super HD Colour toont nog meer detail dan HD Colour. Het beeld van Super HD Colour geeft aan dat er zich eigenlijk twee objecten in het omcirkelde gebied bevinden, terwijl dezelfde objecten op het HD-beeld als één object verschijnen.