Maritieme radarsystemen

open-array en Radome radarsystemen

Maritieme radarsystemen voor schepen | Maritieme elektronica van Raymarine

Maritieme radars met CHIRP-pulscompressie


Raymarine biedt een brede keuze aan zeeradarsystemen voor alle soorten en maten schepen.

Raymarine radarsystemen houden u dag en nacht op de hoogte van alles wat zich afspeelt in uw omgeving: verkeer, gevaren en obstakels, naderende neerslag en nog veel meer. Gebruik de radar van uw schip om in dichte mist of regen te navigeren, of om de positie van uw schip te bevestigen met zeer nauwkeurige radarbereiken.

MARPA en andere innovatieve detectietechnologieën helpen u om veilig door een drukke haven te navigeren en bieden kaartachtige kustgegevens bij het varen op zee. Een radar nodig om te vissen? De geavanceerde detectie-algoritmes van Raymarine leiden u naar zeevogels die zich ver weg bevinden en naar de vissen waar ze op jagen.

ZEERADARPRODUCTEN

Meer informatie over NIEUWE Cyclone array zeeradar | Maritieme elektronica van Raymarine

NIEUW Cyclone open-array
zeeradar

Solid-state open-array radar

Cyclone is een krachtig, solid-state zeeradarsysteem dat onder alle weersomstandigheden goed presteert en zeevarenden het zelfvertrouwen geeft om ook onder de moeilijkste omstandigheden te navigeren.

Perfect voor: motorboten, vissersboten, commerciële en rechtshandhavingstoepassingen

CYCLONE RADAR BEKIJKEN

Bekijk de technische specificaties van Cyclone

Meer informatie over de Magnum open-array zeeradar | Maritieme elektronica van Raymarine

Magnum open-array
zeeradar

Open-array radar voor grote afstanden

Hoogwaardige open-array radars van Magnum zorgen voor prestaties op grote afstanden en ongekende detectie van kleine objecten, getoond op multifunctionele Raymarine-navigatiedisplays.

Perfect voor: motorboten, commerciële en rechtshandhavingstoepassingen

MAGNUM RADAR BEKIJKEN

Bekijk de technische specificaties van Magnum

Meer informatie over Quantum | Maritieme elektronica van Raymarine

Quantum CHIRP
zeeradar

Draadloze CHIRP-radar

Quantam CHIRP-pulscompressie is een geheel nieuwe standaard voor solid-state zeeradar. Elk doel wordt met meer energie bereikt, wat in superieure afbeeldingen over lange afstand resulteert.

Perfect voor: zeiljachten, RIB's en kleinere motorboten

QUANTUM RADAR BEKIJKEN

Bekijk technische specificaties van Quantum

Meer informatie over Quantum 2 | Maritieme elektronica van Raymarine

Quantum 2 Doppler
zeeradar

Aanvaringspreventie Doppler

De nieuwste generatie Quantum 2 CHIRP-pulscompressieradar van Raymarine biedt optimale objectdetectie op zowel lange als extreem korte afstanden.

Perfect voor: zeiljachten, RIB's en kleinere motorboten

BEKIJK QUANTUM 2 RADAR

Bekijk de technische specificaties van Quantum 2

Meer informatie over HD Colour Radomes | Maritieme elektronica van Raymarine

HD Colour
maritieme Radomes

High Definition Colour

HD Colour radomes bieden uitstekende radarfuncties in een kleine behuizing. Ze zijn bedoeld voor bird mode, scannen in twee afstanden, scannen op hoge snelheid en nog veel meer.

Perfect voor: zeiljachten, powerboten en commerciële toepassingen

HD COLOUR RADOMES BEKIJKEN

Bekijk technische specificaties HD Radome

BELANGRIJKSTE FUNCTIES RAYMARINE RADAR

Belangrijkste kenmerken zeeradar - Doppler voor objectdetectie | Maritieme elektronica van Raymarine

Doppler-objectdetectie

Doppler is exclusief verkrijgbaar voor Quantum 2 radomes en Cyclone open-array radars en zorgt ervoor dat de radar bewegende objecten direct kan detecteren en in een uniek kleurenpalet kan weergeven. Inkomende objecten zijn rood en afgaande objecten zijn groen. Dit verbetert het inzicht tijdens drukke situaties.

Belangrijkste kenmerken zeeradar - Range Fusion-technologie | Maritieme elektronica van Raymarine

RangeFusion™-technologie

RangeFusion™-technologie is enkel verkrijgbaar voor Cyclone-radars, combineert korte en lange pulsen in één enkel, zeer helder radarbeeld en toont tegelijkertijd voortreffelijk objecten op korte en lange afstand.

Belangrijkste kenmerken zeeradar - True Trails van objecten | Maritieme elektronica van Raymarine

Display True Trails van objecten

Toont het historische pad dat bewegende objecten volgen in het radargebied. Het live object wordt in zijn primaire kleur weergegeven, terwijl zijn pad of zijn kielzog erachter gedurende een te selecteren periode zichtbaar blijft. Hierdoor kunt u bewegende objecten beter zien en hun bewegingsrichting in het radargebied bepalen.

Belangrijkste kenmerken zeeradar - AIS-integratie | Maritieme elektronica van Raymarine

AIS-integratie

Met uw Automatic Identification System-ontvanger kunt u de pictogrammen van andere gedetecteerde schepen op uw radarbereik zien. Om deze functie te gebruiken, dient een geschikte AIS-ontvanger of -zendontvanger aangesloten te zijn op uw multifunctionele display.

NIEUW Magnum - Realtime koersupdates | Maritieme elektronica van Raymarine

Gestabiliseerd PPI Display

Zorgt ervoor dat de Plan Position Indicator (PPI) van de radar of het bereik in realtime kan worden bijgewerkt, zelfs als het schip koers wijzigt. Zo krijgt u een vloeiend en nauwkeurig overzicht van alle radarcontacten wanneer u van koers verandert of manoeuvreert en hoeft u niet te wachten totdat de radarscanner een volledige rotatie heeft uitgevoerd. Voor gestabiliseerde PPI hebt u een headingsensor zoals de Raymarine EV-1 of een Evolution-stuurautomaatsysteem nodig.

Belangrijkste kenmerken zeeradar - MARPA objectdetectie | Maritieme elektronica van Raymarine

MARPA objectdetectie

MARPA is een aanvaringspreventiefunctie waarmee uw radar belangrijke objecten kan opsporen en volgen. Objecten kunnen handmatig of automatisch worden opgespoord (op sommige systemen.) Na het opsporen van het object berekent de radar de koers, snelheid, het dichtstbijzijnde naderingspunt (CPA) en de tijd tot het CPA. De symbolen op het scherm tonen de richting en snelheid van het object. Zichtbare en hoorbare signalen waarschuwen u als er zich gevaarlijke situaties ontwikkelen.

Belangrijkste kenmerken zeeradar - Radar-overlay op de kaart | Maritieme elektronica van Raymarine

Radar-overlay op de kaart

Hiermee kunt u het live radarbeeld als een halftransparante laag op uw navigatiekaart zien. Zo kunt u de posities van betonning, andere schepen, obstakels en landmassa onderscheiden door ze te vergelijken met in kaart gebrachte objecten. Radar-overlay is ook zeer nuttig voor schippers die nog geen ervaring hebben met radar en op zoek zijn naar een eenvoudige manier om de radarbeelden te interpreteren.

Belangrijkste kenmerken zeeradar - Modus Tijdgebonden zenden | Maritieme elektronica van Raymarine

Modus Tijdgebonden zenden

Is een waardevolle energiebesparende functie voor zeiljachten en elektrische vaartuigen. Wanneer deze functie is ingeschakeld, zendt uw radarscanner automatisch met een instelbare interval en gaat daarna terug naar de energiezuinige stand-bystand. Zo verlaagt u de algemene bedrijfscyclus van de radar en kunt u toch lange afstanden in de gaten houden. Dit levert een aanzienlijke besparing van de accucapaciteit op, terwijl u onderweg bent.

OPEN-ARRAY vs RADOME SYSTEMEN

Radome of open-array - Wat is het verschil?

Zeeradarsystemen vallen onder twee hoofdcategorieën: open-array of radome-systemen.

Open-array zeeradarsystemen | Maritieme elektronica van Raymarine

Open-array

Open-array radarscanners zijn gemaakt van twee delen. De radarvoet bevat de elektronica en het aandrijvingsmechanisme van de scanner. De radarantenne of array is bovenop de voet bevestigd. Zowel de radars Cyclone open-array en Magnum open-array worden geleverd met verschillende vermogensopties en een keuze in antenne-array van 0,9; 1,2 of 1,8 meter

Open-array radars hebben een groter bereik dan radome scanners. Dankzij de grotere antenne bieden de open-array's meer details van de kustlijn en objecten die zich dicht bij elkaar bevinden. Open-array scanners zijn ook gevoeliger voor zwakke objecten en objecten die zich ver weg bevinden omdat de antennes een groot bereik hebben.

Radome zeeradarsystemen | Maritieme elektronica van Raymarine

Radome scanners (radomes)

Radome scanners zijn opgebouwd uit veelal dezelfde onderdelen als de open-array versies, maar de bewegende delen zitten in één behuizing, die ook wel een radome wordt genoemd. Deze uitvoering is vooral populair bij zeiljachten en kleine schepen waar zeilen, want, lijnen of visgerei in de draaiende antenne terecht kunnen komen. Radome scanners zijn compact en licht, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor zelfs de kleinste boten.

Raymarine biedt twee soorten radome radarscanners: Quantum radarsystemen maken gebruik van solid-state CHIRP-pulscompressietechnologie om objecten op maximaal 24NM te detecteren. Quantum heeft ook een uitstekend detectievermogen op korte afstanden, bijvoorbeeld wanneer langzaam gevaren wordt in mist. De scanner kan dan objecten op een afstand van minimaal 5,5 meter waarnemen.

HD Color scanners bieden veel van dezelfde eigenschappen als de Magnum open-array, maar dan in een kleiner formaat. HD Color systemen kunnen tot 48 NM zien en bieden functies zoals vogelmodus, dual range scan, high speed scan en meer.

Radarscannersystemen


Raymarine biedt vier verschillende soorten zeeradarsystemen: Quantum radomes, HD Colour radomes, Cyclone open arrays en Magnum open arrays. Gebruik de onderstaande tabel voor snelle vergelijkingen tussen modellijnen. Raadpleeg de individuele specificaties van elk product voor de exacte waarden.  RAYMARINE RADARSCANNERS
Radartype Cyclone open-array radar Magnum™ open-array radar Quantum radome Quantum 2 met Doppler HD Colour radomes
Modellen 55W (6kW) en 110W (12kW) open-array scanners
1m, 1,2m of 1,8m (3ft, 4ft of 6ft) modellen
4 kW en 12 kW open-array scanners
1,2m of 1,8 m (4ft of 6ft) modellen
Quantum 18" Quantum 2 18" 4kW radomes
45cm of 60cm (18" of 24") modellen
MFD-compatibiliteit Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL, eS-serie en gS-serie Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL, eS-serie en gS-serie Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL, eS-serie en gS-serie
Perfect voor Motorboten, commerciële en rechtshandhavingstoepassingen Motorboten, commerciële en rechtshandhavingstoepassingen Zeiljachten, RIB's en kleinere motorboten Zeiljachten, RIB's en kleinere motorboten Zeiljachten, motorboten en lichte commerciële toepassingen
Type Solid-state CHIRP-pulscompressie met Doppler objectdetectie en RangeFusion™-technologie Radartechnologie met super high definition color Solid-state CHIRP-pulscompressie Solid-state CHIRP-pulscompressie met Doppler objectdetectie Radartechnologie met high definition color
Stroomverbruik Cyclone - 4 kW 70W (30W stand-by)
Cyclone Pro - 12 kW 110W (30W stand-by)
70W (30W stand-by)
110W (30W stand-by)
Energiezuinig ontwerp met laag stroomverbruik. 17 W zenden en 7 W stand-by Energiezuinig ontwerp met laag stroomverbruik. 17 W zenden en 7 W stand-by 18” 40 W (20 W stand-by)
24” 60 W (25 W stand-by)
Bereikprestaties Cyclone - 6 kW: 72NM
Cyclone Pro - 12 kW: 96NM
4kW: 72NM
12kW: 96NM
24NM 24NM 18” 24NM
24” 48NM
Prestaties Uitstekende objectonderscheiding op lange afstand met CHIRP-pulscompressie en beam-sharpening technologie. Robuust aerodynamisch ontwerp. 60 RPM snelle objectdetectie Uitstekende objectonderscheiding op lange afstand met beam-sharpening technologie. Vertrouwde radartechnologie gebruikt door de Amerikaanse kustwacht Licht en eenvoudig te installeren. Uitstekende prestaties op korte en lange afstand. Detecteer objecten vanaf 5,5 meter afstand Licht en eenvoudig te installeren. Uitstekende prestaties op korte en lange afstand. Detecteer objecten vanaf 5,5 meter afstand Betrouwbare prestaties van een compacte radome-radar. Scannen op hoge snelheid
Automatische bird mode Cyclone verbeterde bird mode Ja Nee Nee Ja
MARPA objectdetectie Ja Ja Ja Ja Ja

Bekijk en download Raymarine's reactie op het algemene bericht van OfCom betreft hun voorstel om draadloze Telegraphy Act Licences te wijzigen