HydroBalance Banner

Hydro-Balance™ technologie voor Evolution stuurautomaten


Graag stellen wij aan u voor: Hydro-Balance™

Hydro-Balance™ Technology is een nieuwe, gepatenteerde softwareupdate voor uw Evolution stuurautomaat. Het verbetert de stuurprestaties aan boord van schepen met hydraulische besturing, met name bij buitenboordmotoren (hekaandrijving) en systemen zonder roerstandindicatie.

 

Hydro-Balance™ is GRATIS beschikbaar, voor alle bezitters van een Evolution stuurautomaat


Het upgraden van uw huidige Evolution naar de Hydro-Balance™ Technology software is eenvoudig. Klik hier voor de laatste versie software, of neem contact op met uw Raymarine leverancier.

 


 

Wat doet Hydro-Balance™ ?


Hydro-Balance™ maakt gebruik van algoritmen voor het detecteren en oplossen van 3 veel voorkomende uitdagingen:

 

Elasticity

Uitdaging:  Hydraulic System Elasticity (ook wel Flex genoemd) wordt veroorzaakt door lucht in het hydraulische systeem en zorgt voor variaties in de stuureigenschappen. Deze Flex resulteert in een niet constant volume van de hydrauliek, waardoor het lastig of zelfs onmogelijk is om op een installatie zonder roerstandterugmelder de exacte stand van het roer (of de motor) te meten.


Oplossing:  De Hydro-Balance™ algoritmen berekenen snel en exact de hoeveelheid Flex wanneer het stuursysteem wordt aangesproken, de Evolution stuurautomaat compenseert daar dan direct voor. Het gevolg is dat het schip, zonder roerstandgever, toch een rechte koers kan varen, zonder slingeren of over-onderstuur. Tevens wordt de vituele roerstandindicatie preciezer weergegeven in het display van de stuurautomaat of roerinformatiedisplay op andere instrumenten en MFD's.

 

 

 

Asymmetry

Uitdaging: Asymmetrie in het stuursysteem, veroorzaakt door ongebalanceerde stuurcilinders. Kan er voor zorgen dat het roer of hekaandrijving de ene kant op sneller stuurt dan de andere kant op.


Oplossing:  De Hydro-Balance™ algoritmen berekenen het verschil in tijd tussen midscheeps-stuurboord bocht en midscheeps-bakboord bocht de Evolution compenseert het verschil automatisch. Resultaat is een strakke koerslijn.

 

 

 

Prop walk

Uitdaging: Asymmetrical Torque Steer (ook wel Propeller Walk of schroefeffect genoemd) zorgt ervoor dat de boeg van het schip naar stuur-of bakboord zwenkt bij lage snelheden en hoge acceleraties.


Oplossing: De Hydro-Balance™ algoritmen icm met de zeer gevoelige EV Sensor berekenen de waargenomen zijdelingse krachten en verplaatsing tot een roerstand die uw schip stabiel op koers houd onder omstandigheden waarbij Propeller Walk optreedt en indien bij gebruik van twee of meer motoren deze motoren niet dezelfde snelheid draaien.

 


 

 Evolution Group  

Hydro-Balance™ is nu beschikbaar!

Hydro-Balance™ is  te gebruiken op elke Evolution™ stuurautomaat en kan gratis worden gedownload van de Raymarine website.