NMEA 2000 / SeaTalkng

 

Dit is de huidige maritieme standaard. Alle huidige Raymarine MFD's zijn NMEA2000 gecertificeerd. Deze standaard maakt gebruik van een databus: CAN (Control Area Network) dat door Bosch is ontwikkeld voor gebruik in de automotive. De berichten/zinnen zijn echter wel specifiek maritiem.

 

Een multi-talker, multi-listener benadering, maakt gebruik van gemiddelde datasnelheid. (250kbs).

 

Kabelsysteem

 

Conform de NMEA regelgeving mogen fabrikanten eigen kabel/connectorontwerpen toepassen, zolang het maar aan bepaalde eisen voldoet. Het netwerk is ontworpen voor een robuuste, terminated backbone/spur dataverbinding.

  

 

 SeaTalk ng   SeaTalkng

Raymarine’s proprietary kabelsysteem voor NMEA 2000 netwerken. Dit systeem biedt twee voordelen: allereerst is de connector aangegoten aan de kabel, waardoor een compacter ontwerp mogelijk is en kabels makkelijker door krappe ruimten zijn te voeren. Daarnaast hebben we een zesde kabelader toegevoegd, waardoor het netwerk backwards compatible is met SeaTalk1 apparatuur. Producten met SeaTalkng connectors kunnen worden gekoppeld in een NMEA 2000 netwerk met Devicenet bekabeling en andersom, dmv beschikbare adapters.

 

Verken de netwerkmogelijkheden van SeaTalkng

     
DeviceNet  

Devicenet

Devicenet is door de NMEA toegelaten voor NMEA 2000 installaties.

 

Verken Devicenetkabels

 

 

Beschikbare kabels: