FLIR Systems introduceert Raymarine YachtSense

Thursday, 10th December, 2020


Hoogwaardige, schaalbare en modulaire oplossing voor digitale bediening, ontworpen voor integrale automatisering en elegante bediening van moderne scheepssystemen

ARLINGTON, Va. 10 december 2020 – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) heeft vandaag Raymarine YachtSense™ aangekondigd, een geavanceerd digitaal besturingssysteem dat volledige controle en een volledig overzicht van de elektrische systemen van een schip biedt. Het modulaire karakter van het YachtSense-systeem herdefinieert de toekomst van scheepsautomatisering voor scheepsbouwers en technici. YachtSense is ontworpen om betrouwbaarheid, flexibiliteit en gebruiksgemak te leveren en biedt een schaalbare, aanpasbare en onberispelijke maritieme automatisering middels de intuïtieve bediening van systemen aan boord, via elk Raymarine Axiom® multifunctionele scherm.

YachtSense heeft een unieke, modulaire architectuur wat scheepsbouwers de vrijheid geeft om digitale besturingsoplossingen te ontwerpen en te standaardiseren, die tevens in hun volledige modelassortiment schaalbaar zijn. Elk YachtSense-systeem begint met de YachtSense mastermodule en voedingsmodule, en is uitgerust met een combinatie van extra signaalmodules met meerdere kanalen. Deze verschillende modules vormen een interface met specifieke soorten apparaten en systemen aan boord, van verlichting, pompen, windschermen, zwemplatforms en entertainmentsystemen tot klimaatbeheersing, generatoren en andere mechanische boordsystemen.

Met de op maat gemaakte Axiom-gebruikersinterfaceopties van YachtSense kunnen scheepsbouwers en installateurs moderne en elegante oplossingen voor scheepsautomatisering creëren. Schippers krijgen zo volledige controle over alle systemen aan boord, dat vanaf elk Axiom multifunctioneel touchscreen eenvoudig te bedienen is.

"YachtSense is de nieuwe standaard voor hoogwaardige digitale besturingsoplossingen voor de meest geavanceerde schepen van vandaag", aldus Gregoire Outters, General Manager van het Raymarine-merk bij FLIR Systems. "Met ons slimme, modulaire en uitbreidbare systeem krijgen scheepsbouwers volledige vrijheid om uiterst betrouwbaar maatwerk te leveren, dat het best is afgestemd op de individuele behoeften van hun schepen en klanten."

Het ontwerp van YachtSense biedt volledige gemoedsrust in onverwachte situaties en heeft drie lagen elektrische redundantie. De mastermodules zijn voorzien van een geïntegreerd toetsenbord voor handmatig ingrijpen en een LCD voor systeemdiagnostiek. Alle YachtSense-modules zijn ondergebracht in robuuste IPX6-waterdichte behuizingen en worden gedekt door een garantie van drie jaar.

Het systeem is al op een SACS Rebel 55 in Italië geïnstalleerd. Matteo Magni, President van SACS SRL, zegt hierover: "We zijn blij dat we Yachtsense vóór de lancering op onze boot hebben geïnstalleerd. Dankzij de samenwerking met Raymarine op het gebied van ontwikkeling kunnen we onze klanten de nieuwe generatie digitale schakelingen bieden. Technologische innovaties sluiten aan bij de visie van SACS om schepen te bouwen met een gedurfd ontwerp en een gebruiksvriendelijke architectuur. Het systeem zorgt voor intuïtieve zichtbaarheid en verbinding met het ecosysteem van de boot. We waren met name onder de indruk van de veiligheid, die belangrijk is bij een product dat centraal staat in de functie en de prestaties van de boot"

YachtSense wordt deze week onthuld en gedemonstreerd tijdens het METSTRADE Connect online-evenement. Scheepsbouwers en leveranciers worden uitgenodigd om meer te weten te komen over Raymarine YachtSense. Dat kan op www.raymarine.com/yachtsense.

Over FLIR Systems, Inc.

Het in 1978 opgerichte FLIR Systems is een toonaangevend technologiebedrijf dat zich richt op intelligente sensoroplossingen voor defensie-, industriële en commerciële toepassingen. Wat wij willen zijn is "'s werelds zesde zintuig, door technologieën te ontwikkelen die professionals helpen om snellere, betere beslissingen te nemen die levens redden". Ga voor meer informatie naar www.flir.com en volg @flir.

Over het merk Raymarine

Raymarine, een merk van FLIR Systems, maakt hoogwaardige maritieme elektronica voor de recreatieve scheepvaart en lichte commerciële maritieme markten. Met een staat van dienst van meer dan 80 jaar op het gebied van maritieme technologie staan Raymarine-producten vandaag de dag bekend om hun gebruiksgemak, robuuste ontwerp en betrouwbaarheid. We zijn voortdurend aan het innoveren om de beste sensoren en intelligente navigatiesystemen te leveren, waardoor de tijd van de schippers op het water veiliger en leuker is. Ons assortiment maritieme elektronica is verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Ga voor meer informatie naar www.raymarine.com