Onboard Lifestyles

Raf Aviner, een zakenman uit Connecticut, vertrouwt op Raymarine en FLIR electronica om zijn familie en hun MCY 76 Skylounge voor gevaar op het water te behoeden


Onboard Lifestyles - MCY 76 Skylounge | Marine Electronics by Raymarine

Raf Aviner en zijn familie houden van het bootleven. Vanuit hun thuishaven in Connecticut, brengen de Aviners veel tijd door op het water van de Long Island Sound en maken ze regelmatig tochtjes naar de rivier de Hudson en de oostkust naar Noord-Maine. “We brengen veel tijd op de boot door”, zegt Aviner, als hij het dan over zijn huidige jacht heeft, een MCY (Monte Carlo Yachts) 76 Skylounge. “Van juni tot en met oktober varen we heel regelmatig hier in het noordoosten en in de winter doen we beide kusten van Florida aan. Zelfs als we niet varen, wordt de boot regelmatig gebruikt als drijvend appartement, en ik gebruik haar ook als kantoor.”

Aviner maakte bijna tien jaar geleden de overstap naar motorboten en heeft in die tijd drie jachten gehad: de twee laatste zijn MCY's. “Het oorspronkelijke idee van de boot was om even niet met werk bezig te zijn, maar ik ontdekte al snel dat ik er juist heel graag op werk: hier voel ik me gelukkig”, zegt Aviner.

Zijn wens om vanuit de boot te werken, werd een belangrijke overweging toen hij zijn huidige 76 Skylounge liet bouwen. Dit is de eerste in zijn soort van de bekende Italiaanse fabrikant. “Op mijn eerste twee boten heb ik veel concessies moeten doen”, zegt Aviner. “Ik zat telkens met mijn laptop op schoot in de cabine of in de salon. Ik had nooit een echte ruimte voor mezelf. We wilden meer interieurruimte in de salon. In de nieuwe 76 hebben we daar dan ook geen stuurstand en dat schept veel meer ruimte. Ook verdubbelde MCY de ruimte op de flybridge. Hierdoor konden we een zeer grote tweede salon maken, die tegelijkertijd dient als een mooi, stil kantoor voor mij. Zo kan ik nog comfortabeler en effectiever vanuit de boot werken.”

Aviner, die de boot vaak zelf bestuurt, ging al lang voordat zijn 76 Skylounge, met dubbele 1650 pk MAN-dieselmotoren was afgebouwd, op zoek naar technologieën om het omgevingsbewustzijn en de veiligheid te vergroten. Een volledig pakket van de nieuwste elektronica van Raymarine en FLIR bracht uiteindelijk uitkomst en leverde de functionaliteit en gemoedsrust waar Aviner naar op zoek was.

Onboard Lifestyles - MCY 76 Skylounge | Marine Electronics by Raymarine

“Ik was onder meer op zoek naar een camerasysteem waarmee ik een beeld van bovenaf krijg van wat er allemaal rondom de boot gebeurt. Dit zou handig zijn bij het manoeuvreren in kleine ruimtes”, vertelt Aviner. “Na enige tijd kwam ik in contact met een vertegenwoordiger van Raymarine die informatie had over het nieuwe DockSense™ Alert-systeem. Het systeem maakte indruk en we besloten om verder te gaan. Ik ben er blij mee. Het is een heel goed systeem dat betrouwbaar is en goed werkt.”

Uit een recent onderzoek, dat in opdracht van Raymarine uitgevoerd is, blijkt dat meer dan 70% van de ervaren schippers bij het aanmeren enige mate van stress heeft. DockSense Alert geeft schippers, zoals Raf Aviner, het vertrouwen om hun boot ook bij beperkt zicht te manoeuvreren en gênante momenten of dure ongelukken te voorkomen.

Onboard Lifestyles - DockSense Integration | Marine Electronics by Raymarine

DockSense Alert werkt samen met de multifunctionele Axiomdisplays® om een real-time overzicht van bovenaf weer te geven, van het vaartuig en zijn directe omgeving. De 3D-stereovisiecamera's van Raymarine leveren live video bij de stuurstand - of een willekeurige andere locatie die met een Axiom-display uitgerust is - en maken gebruik van geavanceerde bewegingssensoren om de afstand tussen de boot en externe objecten nauwkeurig te meten. Het systeem geeft ook hoorbare en visuele waarschuwingen om Aviner of zijn schipper op een intelligente manier te informeren over objecten die anders uit zicht vanaf het roer zijn.

“Ik werkte altijd met een ander elektronicamerk en was huiverig om over te stappen op Raymarine, maar mijn vrienden bij MCY waren heel stellig”, zo vertelt Aviner, die zichzelf een "tech-freak" noemt. “Ik moet toegeven dat ik heel blij ben met de technologie. We vinden zowel het Raymarine ClearCruise™ AR (Augmented Reality) systeem als de FLIR M364C zeer nuttig voor navigatie. Deze laatste maakt gebruik van zowel thermische als optische HD-camera's die onderweg onder alle lichtomstandigheden heldere beelden leveren. Beide systemen - en ook DockSense Alert - integreren naadloos met alle andere Raymarine-apparatuur en andere systemen aan boord en zijn echte game-changers", gaat Aviner verder. “Ik wilde alle beste en nieuwste systemen op deze boot en Raymarine heeft hier echt aan kunnen voldoen.”

Onboard Lifestyle - Axiom XL | Marine Electronics by Raymarine

Ten tijde van ons interview bevond de boot van Aviner zich nog steeds in de Golf van Mexico aan de westkust van Florida, maar de zakenman keek reikhalzend uit naar het moment dat hij weer in Connecticut aan zou komen. “We brengen hem binnenkort weer hiernaartoe”, zegt hij. “De boot is een belangrijk deel van ons dagelijks leven geworden en we missen haar zeker als ze er niet is. We hebben het geluk dat we hier in het noordoosten veel prachtig water en interessante bestemmingen hebben om te verkennen en kijken uit naar ons zomervaarseizoen.”

Ga voor meer informatie naar raymarine.nl en verken de vele manieren waarop Raymarine-producten en -technologieën de veiligheid, het bewustzijn en de tevredenheid voor zeilers, vissers, zeelui en hulpverleners op het water vergroten.