Monte Carlo Yachts wordt eerste jachtbouwer die Raymarine DockSense Alert aanbiedt

Monday, 5th October, 2020


Bouwer van luxe jachten introduceert oplossing voor ondersteund aanleggen op de nieuwe MCY 76 Skylounge


ARLINGTON, VS 24 september 2020 – FLIR Systems, Inc. heeft vandaag bekendgemaakt dat hun merk Raymarine samenwerkt met Monte Carlo Yachts zodat zij als eerste Raymarine DockSense® Alert als fabrieksoptie kunnen aanbieden op hun nieuwe jacht, de Monte Carlo MCY 76 Skylounge. DockSense Alert voorziet de MCY 76 Skylounge van de eerste oplossing voor intelligente objectherkenning en bewegingsdetectie-ondersteund aanleggen binnen de watersportindustrie, zodat schippers optimaal kunnen manoeuvreren door smalle vaarwegen en vol vertrouwen kunnen aanleggen.

Monte Carlo Sky Lounge 76 with DockSense | Marine Electronics by Raymarine

Monte Carlo Yachts, de gerenommeerde Italiaans bouwer van bekroonde motorjachten, richt zich bij ieder model op het leveren van een klantervaring op maat. Op verzoek van de opdrachtgever werkte Raymarine nauw samen met de ontwerpers van Monte Carlo Yachts aan een DockSense Alert-oplossing met vijf camera's die de schipper van de MCY 76 Skylounge voorziet van een ongekend omgevingsbewustzijn. DockSense Alert is volledig geïntegreerd in het Raymarine Axiom XL-systeem van de MCY 76 Skylounge en verbetert het perspectief van de schipper bij het aanleggen en het algehele zicht rond het jacht. Ook geeft DockSense Alert slimme geluidssignalen en visuele meldingen af om de schipper te informeren als een object zich dicht bij het jacht bevindt, waardoor het aanleggen aanzienlijk vereenvoudigd wordt.

"Wij doen er alles aan om het varen voor iedereen aan boord veiliger en plezieriger te maken", vertelt Gregoire Outters, General Manager van FLIR Systems Raymarine. "De DockSense Alert-aanmeeroplossing is een innovatie binnen de jachtbouw en we vinden het fantastisch om samen te werken met Monte Carlo Yachts en jachtbouwers van wereldformaat en de grenzen van jachtdesign en -technologie steeds opnieuw te verleggen."

DockSense Alert-systemen kunnen nu door jachtbouwers geïntegreerd worden. Jachtbouwers en integrators vinden meer informatie over het realiseren van een DockSense Alert-maatwerkoplossing op www.raymarine.nl/docksense.

Over FLIR Systems, Inc.

FLIR Systems, opgericht in 1978, is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf dat zich richt op intelligente oplossingen voor defensie en industriële en commerciële toepassingen. De visie van FLIR Systems is om "The World's Sixth Sense” te zijn door technologieën te ontwikkelen die professionals helpen meer doordachte besluiten te nemen die levens en bestaansmiddelen redden. Ga voor meer informatie naar www.flir.com en volg @flir.

Over Raymarine

Raymarine is een merk van FLIR Systems en produceert hoogwaardige maritieme elektronica voor watersportvaartuigen en lichte, commerciële schepen. Met meer dan 80 jaar ervaring op het gebied van maritieme navigatietechnologie staan producten van Raymarine vandaag de dag bekend om het gebruiksgemak, het robuuste ontwerp en de betrouwbaarheid. Wij werken constant aan innovatie om hoogwaardige sensoren en intelligente navigatiesystemen te leveren, om watersporters meer veiligheid en plezier op het water te bieden. Ons assortiment met maritieme elektronica is verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Ga voor meer informatie naar www.raymarine.nl.

Over Monte Carlo Yachts

Het Italiaanse merk Monte Carlo Yachts beschikt over een Italiaans management, Italiaanse designers en Italiaans vakmanschap en produceert tijdloze luxe motorjachten met ondersteuning van de industriële expertise van Groupe Beneteau uit Frankrijk. Het assortiment van MCY bestaat op dit moment uit de MCY 66, MCY 70, MCY 76, MCY 80, MCY 86, MCY 96 en MCY 105. Daarnaast heeft Monte Carlo Yachts het assortiment uitgebreid met de nieuwe MCY Skylounge Collection die bestaat uit de MCY 70 Skylounge en de onlangs geïntroduceerde MCY 76 Skylounge p>