Raymarine kondigt een vijfjarige verlenging aan van haar relatie met Linssen Yachts

De verlenging bouwt voort op het succes van een decennialange relatie


Fareham VK, Raymarine kondigt een vijfjarige verlenging aan van haar voorkeursleveranciersovereenkomst met de Nederlandse motorjachtbouwer, Linssen Yachts.

De relatie, die van kracht is sinds 1998, geeft de eigenaren van Linssen toegang tot het volledige assortiment aan Raymarine-elektronica, zoals kaartplotters, stuurautomaten en digitale besturingssystemen. De installatie vindt plaats op de werf, door elektronicaspecialisten die door Raymarine zijn opgeleid, met directe ondersteuning van de fabrikant, waardoor eigenaren volledige gemoedsrust ervaren ten aanzien van de elektronische systemen aan boord.

Grégoire Outters, General Manager bij Raymarine, vertelt hierover: “Het is een waar genoegen te mogen aankondigen dat wij onze 25-jarige voorkeursrelatie met Linssen Yachts verlengen. In die tijd heeft ons Benelux-team nauw samengewerkt met de werf van Linssen om te leveren wat de eigenaar van een Linssen verwacht en verdient - elektronica van wereldklasse met ondersteuning van wereldklasse.”

Raymarine levert via haar lokale dochteronderneming, Raymarine Benelux, techniek- en installatietrainingen aan de werf en biedt ook ondersteuning door middel van opfriscursussen tijdens de lancering van nieuwe producten.

Linssen Yachts, dat in 1949 is opgericht door de familie Linssen, is één van de bekendste en langst gevestigde bouwers van hoogwaardige stalen (waterverplaatsende) motorjachten in Nederland.

Ed Houben, Managing Director van Linssen, vertelt: “zoals u zich kunt voorstellen, kiezen we onze leveranciers zeer zorgvuldig uit en is continuïteit voor ons van groot belang. We zijn al vele jaren bezig met het opbouwen van een netwerk van specialisten wier ethos past bij die van ons, en wier aanbod iets toevoegt aan het plezier en de gemoedsrust van het bezitten van een Linssen jacht. In de afgelopen 25 jaar heeft Raymarine bewezen dat het over het vermogen bezit om het allerbeste in boordsystemen en aanverwante apparatuur te leveren en te ondersteunen. We zijn dan ook zeer verheugd om de bestaande relatie met nog eens vijf jaar te kunnen verlengen en kijken ernaar uit om ons huidige succes voort te zetten.”

Deze aankondiging komt na het recente METSTRADE 2022-evenement in Amsterdam, waar de YachtSense Link maritieme router de prestigieuze DAME-prijs won in de categorie 'Marine electronics and marine related software'.