Raymarine: voor zeilers door zeilers

Raymarine: voor zeilers door zeilers

Wednesday, September 11, 2019


cruising-case-study-1

Het productassortiment van Raymarine is een combinatie van de praktijkervaring en expertise van maritieme professionals om zeilen “gemakkelijker, veiliger en eenvoudiger” te maken voor zowel schippers als wedstrijdzeilers

Soms kunnen zeilers zich zo verliezen in de complexiteit, dat ze vergeten om te genieten. Alles dat bijdraagt aan het genot van uitstapjes op het water en een gevoel van veiligheid onderweg is van onschatbare waarde voor de watersporter. En hier is een belangrijke rol weggelegd voor Raymarine.

cruising-case-study-2

“Wij bieden graag oplossingen die het varen gemakkelijker, veiliger en eenvoudiger maken”, benadrukt Greg Wells, Raymarine’s EMEA OEM Sales Manager. “Eenvoudige gebruikersinterfaces, plug-and-play producten. Voor de pleziervaart is het van belang om te weten wat er op een bepaald moment om je heen gebeurt. De producten die wij daarvoor bieden zijn Doppler-radars, AIS en MFD's. Al deze producten zijn naadloos te combineren, vergroten uw bewustzijn en maken de tijd die u op het water doorbrengt minder stressvol.”

Will Sayer, Global Product Manager bij Raymarine, prijst de voordelen die het LightHouse 3-besturingssysteem van Raymarine plezierzeilers biedt. De laatste LightHouse-updates, inclusief de meest recente versie LightHouse Bermuda, bieden meer dan 25 nieuwe functies, waaronder een live weergave van dynamische laylines op de navigatiekaart en geïntegreerde polaire prestatiegegevens voor ruim 200 zeiljachtmodellen.

Will: “Je kunt heel eenvoudig vaste overstaghoeken instellen of polaire informatie gebruiken. U selecteert uw jacht of één die erop lijkt uit de uitgebreide lijst die we al hebben opgesteld. Dit levert u gegevens op over targets, overstaghoeken en prestaties. En nogmaals: het is allemaal bedoeld om alles eenvoudiger en intuïtiever te maken.”

Will is ook bijzonder enthousiast over de nieuwe generatie Quantum 2 CHIRP-radar van Raymarine. “Een van de directe voordelen is dat deze gebruikmaakt van Doppler-technologie voor het voorkomen van aanvaringen. Zodra u een target ziet, geven we deze nu een kleurcodering op basis van nadering of verwijdering.”

cruising-case-study-3

Greg voegt toe: ”Het mooie van Doppler is dat het direct beschikbaar is: er is nauwelijks opstarttijd en geen vertraging. Het is er meteen, het werkt en brengt je onmiddellijk op de hoogte van gevaren. Het ziet ook gevaren waarvan u het bestaan niet eens kende.”

Will en Greg stralen allebei bij het bespreken van Raymarine’s AR200 Augmented Reality Sensor. Deze faciliteert het gebruik van het ClearCruise Augmented Reality-display dat in combinatie met een compatibele IP-camera objecten direct op Axiom MFD's van Raymarine afbeeldt. “ClearCruise AR neemt alle verwarring weg bij het benaderen van een onbekende haven, baai of locatie”, zegt Will. “Als u op bijvoorbeeld op zoek bent naar een specifieke boei, kunt u deze duidelijk gelabeld op een scherm recht voor u zien.”

cruising-case-study-4

Greg: “Een ander voordeel van AR op zeiljachten is dat de ClearCruise-technologie objecten zelfs identificeert en weergeeft als deze zich buiten uw zicht achter de zeilen bevinden. Het is een prettig idee dat iemand anders voor u oplet.”

Dankzij de toevoeging van de verbeterde dashboardweergave in de nieuwste versie van LightHouse is het overduidelijk dat Raymarine aan alles heeft gedacht voor het verbeteren van de zeilervaring. Deze bevat namelijk functies die de prestaties verder optimaliseren, waaronder een nieuwe dynamische windroos plus indicatoren voor afstand en tijd tot overstag gaan.

COMMENT