FLIR introduceert Raymarine Element S-navigatiedisplays

FLIR introduceert Raymarine Element S-navigatiedisplays

Monday, July 1, 2019


1200x628_Element-S

ARLINGTON, Va. – June 3, 2019 – FLIR Systems (NASDAQ: FLIR) heeft vandaag de Raymarine Element™ S aangekondigd, een nieuwe serie navigatiedisplays voor pleziervaarders en zeilers. De Element S-modellen bouwen voort op het succes van FLIR’s Raymarine Element HV Series met HyperVision™ sonar, zijn voorzien van een superieur all-weather display, ongeëvenaarde snelheid en een gebruiksvriendelijke bediening en leveren tegelijkertijd betrouwbare GPS-navigatie aan schippers die geen behoefte hebben aan alle mogelijkheden of de extra kosten van een geavanceerde sonar.

New - Element S in 7, 9 and 12 inch screens | Raymarine - A Brand by FLIR

Element S is verkrijgbaar met een 7-, 9- en 12-inch display, voorzien van een helder 1500-nit scherm met hoog contrast voor een optimale zichtbaarheid. Een 64-bits quad processor levert ongeëvenaarde snelheid, die resulteert in soepele pagina- en menuovergangen en snel getekende kaarten. Element S is een betrouwbare partner, is voorzien van een snelle en nauwkeurige ingebouwde 10 Hz GPS-sensor en ondersteunt kaarten van vooraanstaande kaartleveranciers, waaronder Raymarine’s nieuwe LightHouse™ NC2-kaarten, Navionics en C-MAP.

Schippers kunnen vertrouwen op Element S om zich bewuster en veiliger een weg te banen door overvolle waterwegen door gebruik te maken van een optionele Raymarine Quantum™ wireless CHIRP radar of een AIS-ontvanger. Quantum biedt bekroonde solid-state radar, en de AIS-overlays van Element S identificeren op intelligente wijze naderende targets. Naast ondersteuning voor radar en AIS, is de Element-serie voorzien van NMEA 2000-connectiviteit voor stuurautomaat- en VHF DSC-integratie en de weergave van zeilinstrumenten, motorgegevens en informatie over het brandstofpeil. Element S biedt ruimte aan de opslag van max. 5000 waypoints in 200 verschillende groepen, plus 50 routes en 15 tracks.

Het LightHouse Sport-besturingssysteem van Element S is ontwikkeld voor schippers die eenvoud en bedieningsgemak waarderen en is voorzien van eenvoudige menu's en intuïtieve bedieningselementen om kapiteins snel op weg te helpen en op koers te houden. Speciale bedieningtoetsen houden het scherm vrij van vingerafdrukken. Live menu's maken het mogelijk om instellingen te wijzigen of kaarten aan te passen terwijl u het navigatiescherm in real-time ziet veranderen. Bovendien bieden de drie door de gebruiker in te stellen sneltoetsen direct toegang tot uw favoriete pagina's en met de grote waypoint-knop kunt u snel en eenvoudig belangrijke locaties markeren.

Element S helpt pleziervaarders en zeilers gevaren onder water vermijden dankzij een geïntegreerde éénkanaals High CHIRP-sonar voor betrouwbare bodemtracking en visopsporing tot een diepte van 275 meter. Daarnaast biedt de ingebouwde RealBathy™-contouroptie schipers de mogelijkheid om niet in kaart gebrachte gebieden in real-time in kaart te brengen.

De Element S wordt geleverd met een garantie van drie jaar en is vanaf half juni verkrijgbaar via het FLIR-netwerk van Raymarine-dealers en -verkooppunten. De adviesprijs begint bij € 598.95.

Ga voor meer informatie over de Raymarine Element S naar www.raymarine.nl/element-series/element-s/

COMMENT