De nieuwe Ray52-marifoon zorgt voor gemak en gemoedsrust op het water

Nieuwe Ray52-marifoon zorgt voor gemak en gemoedsrust op het water

Tuesday, May 3, 2016


De nieuwste, compacte Raymarine-marifoon beschikt over ingebouwde GPS voor eenvoudige installatie en toegang tot belangrijke DSC-functies

April 2016  

De NIEUWE Ray52-marifoon met ingebouwde GPS | Raymarine van FLIR

De nieuwste toevoeging aan het Raymarine-assortiment radio's met vaste montage is de compacte Ray52-marifoon met ingebouwde GPS-ontvanger. Door de zeer compacte afmetingen van de Ray52 is deze perfect voor overvolle stuurcabines, omdat deze vrijwel overal past. Met de grote bediening en groot LCD-scherm met achtergrondverlichting dag en nacht eenvoudig te gebruiken.

Waarom een marifoon met een ingebouwde GPS? Het draait allemaal om veiligheid en comfort.

Net als alle nautische marifoons met vaste montage die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, beschikt de Ray52 over Digital Selective Calling (DSC) uit klasse D. DSC kan worden gebruikt om in stilte een ander vaartuig met DSC-uitrusting op te roepen of om de positie van uw vaartuig gemakkelijk aan een ander vaartuig door te geven. In noodgevallen zenden marifoons met DSC ook een noodsignaal uit, met de naam van uw vaartuig en positie, naar andere vaartuigen en autoriteiten in de buurt. Deze nuttige veiligheidsuitrusting werkt alleen wanneer uw marifoon ofwel aan een GPS is gekoppeld, ofwel over een ingebouwde GPS-ontvanger beschikt.

Door de ingebouwde GPS-ontvanger met 72 kanalen van de Ray52 is deze direct uit de doos klaar voor DSC. U hoeft de marifoon niet op andere elektronica aan boord aan te sluiten. De enige vereiste installatiestap om de DSC-activatie te voltooien, is het invoeren van het MMSI-nummer van uw vaartuig in de radio. Als u dat eenmaal heeft gedaan, bent u klaar om deel te nemen aan het DSC-systeem voor extra gemak en veiligheid.

Vanaf deze maand is de nieuwe Ray52 wereldwijd bij de Raymarine-dealers verkrijgbaar.

COMMENT