Update voor Raymarine Axiom-software: nieuwe LightHouse 3.2 biedt aanvullende verbeteringen

Update voor Raymarine Axiom-software: nieuwe LightHouse 3.2 biedt aanvullende verbeteringen

Friday, September 29, 2017


Een van de beste manieren om maritieme elektronica optimaal te benutten is de software bij te werken zodra er een update beschikbaar is. Als u hier een gewoonte van maakt, blijft uw apparatuur altijd actueel, zonder extra investeringen. 1200x628_Raymarine Axiom_Front

Voor schippers en vissers met Raymarine Axiom biedt de nieuwe update van de besturingssoftware Lighthouse 3.2 talloze verbeteringen en een bijzonder intuïtieve, soepele gebruikerservaring. 

De nieuwe update kan eenvoudig via een draadloos netwerk of pc worden geïnstalleerd. Om de update via een draadloos netwerk te installeren, sluit u uw Axiom aan op het WiFi-netwerk van uw huis of op de mobiele hotspot van uw telefoon. U kunt uw Axiom-software zelfs op zee bijwerken! U kunt LightHouse 3.2 hier ook downloaden via de website van Raymarine.

De verbeteringen die aangebracht zijn in LightHouse 3.2 zijn:

• Navionics Dock-to-Dock automatische routebepaling, SonarChart Live en geavanceerde kaartopties
• Ondersteuning voor C-MAP-kaarten, zoals Easy Routing, Active Captain en gegevens voor dieptemeting en sportvissen in hoge resolutie
• Navigatie met één aanraking met behulp van 'Autoroute to Here' op zowel C-MAP- als Navionics-kaarten
• Draadloze HD-streaming van weergave naar externe monitors en HD-tv's met Miracast HDMI via WiFi
• Externe bediening van entertainmentsystemen van Fusion en Rockford Fosgate met NMEA2000
• Uitgebreide weergaveopties voor waypoints, kleurenpaletten en kalibratie-opties voor omvormers in RealVision 3D-sonar
• Uitgebreide ondersteuning voor upgrades van aangesloten netwerkapparaten en accessoires

LightHouse 3.2 bevat alle functies die toegevoegd zijn in versie 3.196, zoals:

• 3D-sonar met GPS-trackmodus: dit is de nieuwe standaard bedrijfsmodus voor RealVision 3D. Het 3D-beeld reageert in real-time op de invoer van de interne gyrostabilisatie en het GPS-systeem. Als u van richting verandert, ziet u het 3D-beeld meedraaien.  Als u de snelheid opvoert, versnelt het beeld ook. Als u stopt, stopt het beeld ook. Als u meerdere opnames maakt van hetzelfde gebied, wordt het 3D-beeld voortdurend bijgewerkt en vergroot. Aan elkaar grenzende opnames worden samengevoegd tot een uitgebreid overzicht van de zeebodem, de structuur en de waterkolom. Vis en aas die zich in de eerste opname op een bepaalde locatie bevinden, worden in opname twee, drie, vier enz. op hun nieuwe locaties getoond.  Afhankelijk van de diepte waarop u vist, kan het systeem 10 minuten (of meer) van de voorafgaande geschiedenis weergeven. Hoe dieper het water, hoe meer meer tijd u krijgt. 

• Sonar Scroll Back: u kunt nu elk gewenst sonarkanaal op het systeem stopzetten en terugspoelen. Als u naar meer dan één sonarkanaal tegelijkertijd kijkt en één stopzet of terugspoelt, worden alle kanalen tegelijk stopgezet en teruggespoeld. Op deze manier kunt u teruggaan om nog een keer te kijken, waypoints toe te voegen enz.

• Geschiedenis sonargevoeligheid: Als u de gevoeligheidsinstellingen van de sonar aanpast (versterking, filtering enz.), wordt dit niet alleen toegepast op nieuwe gegevens, maar ook op de scroll-back-geschiedenis. U kunt bijvoorbeeld de oppervlaktefiltering of de versterking verhogen of verlagen en dan plotseling vis zien in uw •geschiedenis, die daarvoor niet te zien waren.

• 3D-plaatsing van waypoints: u kunt de 3D-display nu op elke gewenste plek aanraken en er een waypoint neerzetten. Er is ook een fine-tune-mechanisme waarmee u de waypoint precies op de gewenste plek kunt neerzetten.

• WiFi-verbinding met de apps RayRemote en RayControl voor Apple- en Android-apparaten

• Nieuwe standaardinstellingen van SideVision en DownVision: de sonartechnici van Raymarine hebben de standaardniveaus voor doelintensiteit en versterking op de SideVision- en DownVision-kanalen aangepast. Deze nieuwe instellingen bieden meer duidelijkheid en definitie zonder dat de gebruiker ze hoeft aan te passen. 

• Interface voor bediening via Evolution-stuurautomaat

• Uitgebreide ondersteuning voor RMK-10-toetsenbord met bedradingCOMMENT