Raymarine lanceert meerdere nieuwe producten op BOOT Düsseldorf 2023

De nieuwste producten zijn intuïtief en gebruiksvriendelijk en maken varen voor iedereen toegankelijker. Hiermee levert Raymarine een totaaloplossing aan boord.


Fareham VK, Raymarine heeft op de watersportbeurs BOOT Düsseldorf een indrukwekkend aanbod aan nieuwe producten aangekondigd, waaronder de Axiom® 2 Pro-serie, een krachtig assortiment aan multifunctionele kaartplotters, de RVM1600 CHIRP-sonarmodule, nieuwe LightHouse-kaarten met uitgebreidere dekking en de CAM300, een IP-camera voor dag en nacht.

Grégoire Outters, General Manager bij Raymarine, vertelt: “We zijn met een uitzonderlijk assortiment aan producten teruggekomen naar BOOT Düsseldorf en bieden schippers daarmee een totaaloplossing aan. Klanten zijn op zoek naar intuïtieve en gebruiksvriendelijke navigatiesystemen aan boord. We zijn ervan overtuigd dat ons bekroonde assortiment van maritieme elektronica zeer goed zal worden ontvangen door bezoekers aan de show.”

Axiom® 2 Pro

De nieuwe Axiom 2 Pro is de krachtigste Axiom-kaartplotter die Raymarine ooit heeft ontwikkeld en staat garant voor een soepele en zeer intuïtieve navigatie. Dit nieuwe all-in-one display, dat wordt aangestuurd door het nieuwste LightHouse 4-besturingssysteem, integreert met een geavanceerd Raymarine-navigatienetwerk met radar, stuurautomaat en Lighthouse-kaarten en FLIR-technologie voor thermisch nachtzicht. Dankzij de geactualiseerde 6-core-processor kunnen schippers nu sneller door kaarten scrollen, direct reageren en meerdere apps tegelijkertijd uitvoeren.

De Axiom 2 Pro is ontwikkeld met de exclusieve HydroTough™-coating van Raymarine. Deze is waterafstotend waardoor het touchscreen onder alle omstandigheden kan worden gebruikt. Voor alle modelformaten bieden we ook aanpasbare toetsenbordbediening aan, met een keuze aan stuurautomaatbediening of programmeerbare soft keys. De Axiom 2 Pro S met geïntegreerde High CHIRP-sonar is ontwikkeld voor motorboten en zeilboten.

Het Axiom 2 Pro RVM-model is ontwikkeld voor vissers en heeft de volledig nieuwe RealVision® MAX geïntegreerde sonar. Deze hoogwaardige sonar bouwt voort op de al indrukwekkende Raymarine-technologie, waarmee gebruikers dieper in het water kunnen kijken en een helderder zicht hebben dan ooit tevoren.

RVM1600

De RVM1600 is een separaat gemonteerde sonaroplossingsmodule voor de Axiom-displays van Raymarine. De RVM1600 is gemaakt op basis van RealVision MAX CHIRP-sonartechnologie voor meer helderheid en betere beeldvorming van vissen. Visliefhebbers zullen ook blij zijn met de mogelijkheden van de multi-channel sonar. DownVision, SideVision, 3D en conventionele CHIRP-sonar zijn allemaal geüpgraded met een uitgebreid bereik en een superieure resolutie, dankzij nieuwe en verbeterde RealVision MAX CHIRP-sonartransducers.

CAM300

En ook de CAM300 mini IP-camera voor dag en nacht maakt zijn debuut. De CAM300 is uitgerust met een HD-videosensor en transformeert de Axiom in een krachtig video-observatiesysteem aan boord. Door deze compacte camera te combineren met de AR200-sensor wordt ClearCruise™ augmented reality mogelijk gemaakt. Dit is een indrukwekkende gebruikerservaring die AIS-objecten, waypoints en kaartobjecten in een overlay direct op het high-definition videodisplay van Axiom weergeeft.

Nieuwe LightHouse-kaarten

Raymarine brengt ook nieuwe, uitgebreide regionale LightHouse-kaarten uit. LightHouse-kaarten zijn gemaakt op basis van officiële hydrografische kaartbronnen en bieden een maximale leesbaarheid, intuïtieve navigatie en een superieure kwaliteit. Schippers met een premium-abonnement hebben toegang tot een steeds groter wordende POI-bibliotheek, waarmee ze snel lokale jachthavens, tankplaatsen, restaurants, supermarkten en andere belangrijke plekken kunnen vinden. De tekensnelheid van de kaarten is verbeterd en ze zijn beschikbaar op voorgeladen microSD-kaarten. De nieuwe regio's zijn West-Europa, Noord-Europa, het Middellandse-Zeegebied, Australië en Nieuw-Zeeland. Bovendien zijn de kaarten voor Noord-Amerika bijgewerkt.

Bezoek Raymarine van 21-29 januari 2023 in stand B18, hal 10.