Raymarine DockSense Alert-technologie beschikbaar op bepaalde scheepsmodellen voor 2021 van Boston Whaler

Vrijdag 7 februari 2020


Raymarine DockSense Alert-technologie beschikbaar op bepaalde scheepsmodellen voor 2021 van Boston Whaler | Raymarine - een merk van FLIR

Unieke ondersteunde afmeeroplossing te zien op de 2020 Miami International Boat Show


Een boot aanmeren kan een stressvolle gebeurtenis zijn. Wind, stromingen en een onbekende omgeving kunnen de vaardigheden van zelfs de meest ervaren schippers op de proef stellen. De krassen, botsingen en bijna botsingen kunnen zowel gênant als duur zijn.

Raymarine DockSense Alert-technologie | Raymarine - een merk van FLIR

Te vergelijken met de bestuurdersassistentie voor moderne auto's, detecteert, toont en waarschuwt DockSense™ Alert van Raymarine de kapitein voor obstakels rond de boot met behulp van cameratechnologie en video-analyses van FLIR. Het DockSense Alert-systeem bestaat uit een rij van drie DockSense stereovisiecamera's en een centrale processor die is aangesloten op een Raymarine Axiom-display of -netwerk. DockSense Alert meet nauwkeurig de afstand tot de aanlegplaats, de palen en andere aangemeerde schepen en geeft realtime visuele aanwijzingen in combinatie met rechtstreekse camerabeelden op multifunctionele displays van Raymarine Axiom. Het systeem geeft ook hoorbare en zichtbare feedback om de kapitein in realtime te waarschuwen voor de nabijheid van objecten in de buurt van de boot.

Raymarine DockSense Alert-technologie | Raymarine - een merk van FLIR

Boston Whaler, de toonaangevende fabrikant van onzinkbare familievissersboten, heeft plannen aangekondigd om in de loop van dit jaar het DockSense Alert-systeem van Raymarine als fabrieksoptie op bepaalde modellen van zijn schepen voor 2021 aan te bieden. De samenwerking met Raymarine is een voorbeeld van de doorlopende betrokkenheid van Boston Whaler om zijn klanten technologieën aan te bieden die varen gemakkelijker, minder stressvol en plezieriger maken.

Bezoekers van de Miami International Boat Show 2020 hebben de mogelijkheid om op Pier 8, Aanlegplaats 879 aan boord van een Mercury-aangedreven Boston Whaler 380 Outrage Raymarine DockSense Alert-technologie te ervaren.

Ga voor meer informatie naar raymarine.nl/docksense.