Raymarine is vanaf 2023 de maritieme elektronicapartner voor de Oceanis-zeiljachten van BENETEAU

De samenwerking tussen de twee marktleiders staat garant voor bekroonde prestaties, betrouwbaarheid en ondersteuning voor zeilers in het segment zeiljachten van 9 tot 18 meter


CANNES, Frankrijk – 7 September 2022 - Raymarine en Groupe Beneteau kondigden vandaag een partnerschap aan voor het leveren van de prijswinnende Axiom-kaartplotters en -navigatieapparatuur van Raymarine voor de Oceanis-zeiljachten van BENETEAU. Als onderdeel van deze nieuwste samenwerking wordt het Oceanis-aanbod standaard uitgerust met Raymarine-instrumenten, die speciaal vanwege hun bewezen, betrouwbare prestaties zijn gekozen.

Raymarine kan bogen op een langdurige relatie met Groupe Beneteau en is al een voorkeursleverancier voor diens merken Jeanneau, Lagoon en Excess. De keuze voor Raymarine voor het leveren van producten voor de Oceanis-collectie is mede bepaald door de in het verleden behaalde resultaten en de betrouwbaarheid en het hoge niveau van de ondersteuning en service.

De Oceanis-lijn bestaat uit comfortabele, veilige en efficiënte zeiljachten met steeds stabielere rompen, een doordacht ontwerp en vereenvoudigde manoeuvreermogelijkheden. Er is keuze uit acht gestroomlijnde modellen die in lengte variëren tussen 9 en 18 meter. Dit geeft zeilers eindeloze mogelijkheden om langs de kust te zeilen of lange vaartochten te maken en natuurlijk van het jacht te genieten als het in de haven of voor anker ligt. Het vertrouwde gebruiksgemak, robuuste ontwerp en de constante innovatie van Raymarine-producten passen uitstekend bij het gerenommeerde merk Oceanis Yachts. Eigenaren kunnen naar hartenlust verkennen, plannen en navigeren, hun volgende routes uitstippelen en gebruikmaken van de nieuwste nauwkeurige informatiedisplays.

“Raymarine is al meer dan 80 jaar een toonaangevende vernieuwer op het gebied van maritieme elektronica. Onze producten geven vertrouwen aan zeilers over de hele wereld. Zij weten dat hun apparatuur duurzaam is ontworpen en dat ze kunnen rekenen op de ondersteuning van een wereldwijd netwerk”, aldus Gregoire Outters, VP en General Manager van Raymarine. “We hebben een uitstekende relatie met Groupe Beneteau en leveren al producten voor een aantal van hun andere merken, zowel motorboten als zeiljachten. Met dit nieuwste partnerschap laten we zien wat we voor de zeilgemeenschap betekenen.”

“Het doet me bijzonder veel genoegen om deze samenwerking aan te kondigen en vooral om mijn waardering te uiten voor de geweldige relatie die we al jaren hebben met Raymarine. We kunnen altijd op hun producten vertrouwen en maken gebruik van hun wereldwijde ondersteuning”, zo bevestigt Yann Masselot, merkdirecteur van Beneteau.

Raymarine is een goedgekeurde leverancier en vanaf 2023 worden alle Oceanis-jachten standaard uitgerust met Raymarine-producten. De NIEUWE Oceanis Yacht 60 wordt tussen 6 en 11 september 2022 op het Cannes Yachting Festival geïntroduceerd.