FLIR presenteert manoeuvreerhulp en eerste samenwerking met vaartuigfabrikant

FLIR presenteert manoeuvreerhulp en eerste samenwerking met vaartuigfabrikant

Thursday, February 7, 2019


New Raymarine DockSense - Assisted Docking Technology | Raymarine - A Brand by FLIR

Prestige Yachts zal als eerste een demonstratie geven van Raymarine DockSense, een systeem voor de automatisering en vereenvoudiging van het aanleggen

WILSONVILLE, VS, 21 januari – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) introduceert vandaag de Raymarine DockSense™-aanleghulp, een intelligente manoeuvreeroplossing voor watersportvaartuigen die werkt met objectherkenning en bewegingsdetectie. Dit is een unicum voor de maritieme sector. Het DockSense-systeem maakt gebruik van FLIR-cameratechnologie met machine vision video-analyse en geeft informatie over de directe omgeving door aan het aandrijf- en stuursysteem van het vaartuig. Dit maakt het voor watersporters eenvoudiger te manoeuvreren, bijvoorbeeld wanneer ze een box invaren. Daarnaast maakt FLIR bekend dat Prestige Yachts, onderdeel van de Groupe Beneteau, de technologie als eerste zal demonstreren.

Een vaartuig voor de aanlegplaats brengen kan een hele opgave zijn, zelfs voor doorgewinterde schippers. De wind en het tij maken dit vaak nog lastiger en een kleine inschattingsfout kan resulteren in kostbare reparaties en veiligheidsrisico's. Het DockSense-systeem is ontworpen om de schipper meer controle te geven, door een Virtual Bumper™-zone op te werpen rondom het vaartuig. Mocht de Virtual Bumper een object tegenkomen, zoals een paal of een ander vaartuig, dan kan DockSense automatisch bijsturen of de vaart aanpassen om het object te omzeilen en de schipper te helpen het vaartuig naar de aanlegplaats te sturen.

Met behulp van technologie op basis van GPS en AHRS-positiesensoren biedt DockSense tegenwicht tegen de invloeden van wind en stromingen. Zo kan het vaartuig voor de aanlegplaats worden gebracht zonder gedoe of dure aanvaringen. Het Raymarine DockSense-systeem omvat verschillende FLIR-camera's met machine vision, een centrale verwerkingsmodule en de DockSense-app, die op het Axiom-navigatiedisplay van Raymarine draait. Het systeem laat zich integreren met moderne aandrijfsystemen met joystick en stuurt opdrachten naar het stuur en de gashendel, zodat de schipper het vaartuig zonder horten en stoten kan invaren.

"De Raymarine DockSense-manoeuvreerhulp is een mooi voorbeeld van onze oplossingsgerichtheid. We hebben FLIR-navigatie, machine learning en sensortechnologieën samengevoegd tot één systeem", aldus Jim Cannon, President en CEO van FLIR. "Deze innovatieve technologieën vormen samen een eenvoudige oplossing waarmee onze klanten een belangrijke uitdaging het hoofd kunnen bieden. Hiermee wordt aanleggen een stuk minder stressvol en wordt het voor alle opvarenden veiliger en prettiger aan boord."

"Wij willen wereldwijd de norm voor vaarplezier bepalen," zegt Hervé Gastinel, CEO van Groupe Beneteau. "Met de Raymarine DockSense-oplossing krijgen toekomstige eigenaren van Prestige-jachten meer vertrouwen in hun zeemanschap, wat veiligere manoeuvres oplevert. Deze technologie sluit aan bij ons streven om de drempel tot de pleziervaart te verlagen en deze toegankelijk te maken voor een veel breder publiek," beaamt Erik Stromberg, Product Marketing Director bij Prestige.

Tijdens boot Düsseldorf in Duitsland, van 19 t/m 27 januari, zal FLIR een voorproefje van de Raymarine DockSense-technologie geven bij de stands van Raymarine (hal 11, stand A42) en Prestige (hal 6, stand D57). Daarnaast wordt DockSense tijdens de Miami Boat Show in februari 2019 gedemonstreerd op een Prestige 460-motorjacht.

Ga voor meer informatie naar https://com.legacy-rm.com/docksense

Re-watch our live web stream from the Dusseldorf Boat Show

Informatie over FLIR Systems

FLIR Systems, opgericht in 1978 en met het hoofdkantoor gevestigd in Wilsonville, Oregon, is een wereldwijd toonaangevende producent van sensorsystemen waarmee perceptie en bewustzijn worden verbeterd, waardoor levens gered kunnen worden, de productiviteit toeneemt en het milieu wordt beschermd. Met bijna 3500 medewerkers heeft FLIR de visie om 'The World’s Sixth Sense' te zijn. Dit doet het bedrijf door gebruik te maken van warmtebeeldtechnologie en aanvullende technologieën om zodoende innovatieve, intelligente oplossingen te bieden op het gebied van beveiliging en toezicht, milieu- en conditiebewaking, buitenrecreatie, inspectiesystemen, navigatie en geavanceerde dreigingsdetectie. Ga voor meer informatie naar http://www.flir.com en volg @flir.

Over Prestige

PRESTIGE is wereldwijd een begrip op het gebied van luxe motorjachten en heeft een stevige positie op deze veeleisende markt veroverd. De jachten van PRESTIGE® worden vervaardigd in het Franse Vendée, nadat ze zijn ontworpen door echte zeevaarders met een liefde voor het zilte nat. Niet voor niets zijn deze jachten de parel van de Franse scheepsbouw. Samen met Garroni Design ontwerpt PRESTIGE bewoonbare jachten met een lengte van 12 tot 23 meter. De moderne motorjachten uit de FLYBRIDGE- en SPORT-lijn onderscheiden zich door hun uitgekiende topdesign. Voor de verkoop vertrouwt het merk op een wereldwijd netwerk van professionele dealers, dat alsmaar groter wordt. Ga voor meer informatie naar http://www.prestige-yachts.com

COMMENT