FLIR levert noviteit in de marine-industrie met ClearCruise Augmented Reality-navigatietechnologie van Raymarine

FLIR levert noviteit in de marine-industrie met ClearCruise Augmented Reality-navigatietechnologie van Raymarine

Monday, January 14, 2019


ClearCruise Augmented Reality tilt omgevingsbewustzijn van gebruikers van Raymarine Axiom naar een hoger niveau

WILSONVILLE, Oregon, VS, 3 oktober 2018 – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) levert een noviteit voor de marine-industrie door de Raymarine®-navigatietechnologie ClearCruise AR (Augmented Reality, toegevoegde realiteit) te introduceren. Hiermee profiteren gebruikers van de reeks multifunctionele Axiom®-displays (MFD's) van Raymarine van een verbeterd bewustzijnsniveau op het water. ClearCruise AR stelt gebruikers van Raymarine Axiom in staat slimmere beslissingen te nemen door fysieke navigatieobjecten direct op het HD-videoscherm van Axiom te projecteren. Ook heeft FLIR een nieuwe videostabilisatiemodule, de Raymarine AR200, aangekondigd, die in ClearCruise kan worden geïntegreerd.

ClearCruise AR-videobeelden worden ondersteund door Raymarine CAM210 HD-marinecamera's. Samen bieden ze beelden met toegevoegde realiteit vanuit elke camerapositie op het vaartuig. De AR200-videostabilisatiemodule omvat een GPS/GNSS-precisiesensor en dezelfde AHRS-technologie (Attitude Heading Reference Sensor) die wordt gebruikt in de bekroonde Evolution™-stuurautomaten van Raymarine. Met ClearCruise AR worden navigatieboeien, AIS-verkeer (automatische identificatiesystemen), objecten en waypoints nauwkeurig weergegeven in overeenstemming met werkelijke beelden, zodat ze snel worden herkend en complexe navigatie en situaties met druk scheepvaartverkeer eenvoudiger in te schatten zijn.

Deze week is ClearCruise AR in de categorie OEM Electronics bekroond met de IBEX-innovatieprijs tijdens het evenement voor de marine-industrie in Tampa, Florida, in de VS. In 2017 werd het Axiom MFD al bekroond met de innovatieprijs tijdens de Miami Boat Show.

"Onze nieuwe ClearCruise AR-technologie biedt een intuïtieve methode die navigatiegegevens combineert met de werkelijkheid", vertelt Travis Merrill, President van de Commercial Business Unit bij FLIR. "Met de krachtige videomogelijkheden van Axiom en onze exclusieve AR200-videobeeldstabilisatietechnologie biedt ClearCruise AR schippers meer zekerheid en gemoedsrust tijdens het bevaren van drukke of onbekende vaarwegen."

ClearCruise AR voor Raymarine Axiom, Axiom Pro en multifunctionele Axiom XL-displays, is compatibel met de nieuwste update van LightHouse 3.7 OS, die binnenkort beschikbaar is. Axiom-gebruikers kunnen de update downloaden via www.raymarine.com/lighthouse. De CAM210 HD-marinevideocamera (€ 695/£ 612,50 excl. btw) is momenteel verkrijgbaar via het FLIR-netwerk van Raymarine-dealers en -wederverkopers. De AR200-videostabilisatiemodule (€ 495/£ 437,50 excl. btw) en LightHouse 3.7 zijn verkrijgbaar in oktober 2018. Ga voor meer informatie over ClearCruise AR naar www.raymarine.com/clearcruise.

Over FLIR Systems

FLIR Systems werd opgericht in 1978 en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilsonville, in de Amerikaanse staat Oregon. FLIR Systems is een wereldwijd toonaangevende producent van sensorsystemen die perceptie en bewustzijn verbeteren. Hierdoor kunnen levens worden gered, neemt de productiviteit toe en wordt het milieu beschermd. Met bijna 3500 medewerkers heeft FLIR de visie om 'The World’s Sixth Sense' te zijn, met warmtebeeldtechnologie en aanvullende technologieën voor het realiseren van innovatieve, intelligente oplossingen voor beveiliging en bewaking, milieu- en conditiemonitoring, buitenrecreatie, inspectiesystemen, navigatie en geavanceerde dreigingsdetectie. Ga voor meer informatie naar www.flir.com en volg @flir.

Over Raymarine

Raymarine is marktleider op het gebied van nautische elektronica. Het bedrijf ontwikkelt en produceert het meest uitgebreide elektronica-assortiment voor watersportvaartuigen en lichte, commerciële schepen. De bekroonde producten worden ontwikkeld met het oog op topprestaties en optimaal gebruiksgemak, en zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. De Raymarine-productlijnen omvatten radars, stuurautomaten, GPS, instrumenten, visopsporingsapparatuur, communicatieapparatuur en geïntegreerde systemen. Raymarine is een merk van FLIR Systems, een wereldleider in warmtebeeldtechnologie. Ga voor meer informatie over Raymarine naar www.raymarine.com.

COMMENT