FLIR introduceert Raymarine Element-serie met levensechte sonarbeelden

FLIR introduceert Raymarine Element-serie met levensechte sonarbeelden

Tuesday, December 18, 2018


Element Release 1200x628 

FLIR Systems (Nasdaq: FLIR) introduceert vandaag de Raymarine Element™, een nieuwe generatie geavanceerde sonar-GPS-displays. Dankzij de veelgeprezen Raymarine RealVision™ 3D- en nieuwe HyperVision™-sonartechnologie produceert de Element-serie levensechte beelden. Dit display geeft zee- én zoetwatervissers precies wat ze zoeken: geavanceerde sonar, veelzijdige karteringsmogelijkheden en een uiterst intuïtieve gebruikerservaring.

De Raymarine Element bouwt voort op het succes van de bekroonde Raymarine Axiom®-navigatiedisplays en is uitgerust met RealVision 3D-sonartechnologie. Deze technologie, waarvoor inmiddels patent is aangevraagd, geeft vissers beter zicht onder water met 3D-beelden van de bodem. Ook wordt hiermee nauwkeuriger aangegeven waar beoogde vissen zich bevinden. Met de Element wordt ook HyperVision geïntroduceerd: sonartechnologie op een frequentie van 1,2 megahertz, waarvoor patent is aangevraagd. Deze technologie maakt gebruik van de ultrahoge CHIRP-sonarfrequenties. HyperVision vult de DownVision®-, SideVision®- en RealVision 3D-sonar aan, zodat vissers structuren, vegetatie en vissen met levensechte details in beeld krijgen.

De Element is speciaal ontworpen om het de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken. Met het nieuwe LightHouse Sport-besturingssysteem en de intuïtieve bedieningselementen kunnen vissers snel hun favoriete vislocaties markeren. Ook kunnen ze hun eigen bathymetrische kaarten in HD maken via de nieuwe Raymarine RealBathy™ -generator voor real-time sonarkaarten. De gebruikerservaring van de Element is deels te danken aan een ingebouwde quadcoreprocessor, die het razendsnel hertekenen van kaarten, vloeiende RealVision 3D-beelden en een snelle respons op het water mogelijk maakt.

"Met de nieuwe Raymarine Element-serie maken we onze meest geavanceerde sonartechnologie en intuïtieve gebruikerservaring toegankelijk voor een grotere groep watersporters", aldus Jim Cannon, President en CEO van FLIR Systems. "De prestaties van de Element zijn indrukwekkend voor zijn klasse, dankzij de uitzonderlijk heldere HyperVision-beelden en ons nieuwe LightHouse Sport-besturingssysteem. Met deze combinatie verlegt de Element de grenzen van deze klasse sonar-GPS-displays. Nu beschikken vissers over eersteklas apparatuur."

De Element-serie bestaat uit modellen met een 7-, 9- en 12-inch display. Levering van de Element vindt plaats in het eerste kwartaal van 2019 via de maritieme dealers en verkooppunten van FLIR.

Ga voor meer informatie over de Raymarine Element naar https://www.raymarine.nl/element/.

COMMENT