FLIR introduceert Raymarine Quantum 2 CHIRP-radar met dopplertechnologie

FLIR introduceert Raymarine Quantum 2 CHIRP-radar met dopplertechnologie

Tuesday, February 27, 2018


Contactpersoon: Karen Bartlett, 
15 februari 2018 Saltwater Stone, +44 1202 669244
k.bartlett@saltwater-stone.com

Radarbeelden met dopplertechnologie verbeteren het omgevingsbewustzijn en zorgen voor veiliger navigeren

WILSONVILLE, Ore.,– 15 februari 2018 – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) heeft vandaag de meest geavanceerd solid-state zeeradar tot op heden van het bedrijf aangekondigd: de Quantum® 2 met dopplertechnologie voor doelidentificatie. De Quantum 2 is speciaal ontworpen voor integratie met de bekroonde multifunctionele Axiom®-displays van Raymarine. Deze radar verbetert het omgevingsbewustzijn van schippers door bewegende en stationaire doelen op intelligente wijze te identificeren, zowel op grote als kleine afstand.

De Quantum 2 maakt gebruik van geavanceerde dopplerverwerking en is zó ontwikkeld dat hij de frequentieverschuiving van radar-echo's detecteert die bewegende danwel stationaire doelen retourneren. Hierna kent de Quantum 2 een unieke kleurcodering toe aan bewegende doelen om aan te geven of deze inkomend (rood) of afgaand zijn (groen). Verder is de Quantum 2 uitgerust met een nieuwe functie voor veiligheidssectoren. Alle mogelijk gevaarlijke stationaire doelen binnen een afstand van 200 meter vóór het vaartuig worden gemarkeerd en voorzien van kleurcodes, zodat schippers gevaarlijke obstakels makkelijker herkennen.  

Gevorderde gebruikers en professionele schippers zullen de MARPA-functie (Mini-Automatic Radar Plotting Aid) met 25 doelen van de Quantum 2 weten te waarderen, die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor de Amerikaanse kustwacht en andere hulpdiensten. De MARPA-functie van de Quantum 2 wordt ondersteund door dopplertechnologie, wat inhoudt dat inkomende objecten automatisch kunnen worden afgelezen op het radardisplay. Hierdoor is het niet langer nodig om doelen handmatig te verkrijgen of bewakingszones handmatig te definiëren. Schippers worden zodoende behoorlijk ontlast en kunnen zich bovendien makkelijker een weg banen door overvolle waterwegen.

De Quantum 2 is verder voorzien van CHIRP-pulscompressietechnologie. Hierbij worden gecomprimeerde radarpulsen gebruikt om doelen zoals schepen, oriëntatiepunten, rotsen en weersfronten met een ongekende resolutie en scheidingskwaliteit weer te geven. Met een gewicht van slechts 5,6 kg is de Quantum 2 tot wel 50 procent lichter dan traditionele microgolfradars. Dankzij zijn flexibele ontwerp kan de Quantum 2 via een Wi-Fi-netwerk worden verbonden met multifunctionele Raymarine-display (MFD's) of in een traditionele bekabelde configuratie. De installatie is hierdoor veel eenvoudiger en het is ook niet nodig om extra radarkabels of interfacekasten te gebruiken.

De Quantum 2 is wereldwijd vanaf het tweede kwartaal van 2018 verkrijgbaar via officieel erkende Raymarine-dealers en -verkooppunten. De vanaf-prijs bedraagt EUR 1.995,-. Meer informatie over de Quantum 2 is te vinden op: www.raymarine.nl/quantum2

####


Informatie over FLIR Systems 
FLIR Systems werd opgericht in 1978. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Wilsonville, in de Amerikaanse staat Oregon. Wereldwijd is FLIR een toonaangevende producent van sensorsystemen die perceptie en bewustzijn verbeteren, waardoor levens kunnen worden gered, de productiviteit toeneemt en het milieu wordt beschermd. Met bijna 3500 medewerkers heeft FLIR de visie om 'The World’s Sixth Sense' te zijn, met warmtebeeldtechnologie en aanvullende technologieën voor het realiseren van innovatieve, intelligente oplossingen voor beveiliging en bewaking, milieu- en conditiemonitoring, buitenrecreatie, inspectiesystemen, navigatie en geavanceerde dreigingsdetectie. Ga voor meer informatie naar www.flir.com en volg @flir. 

Over Raymarine: 
Raymarine is marktleider op het gebied van nautische elektronica. Het bedrijf ontwikkelt en produceert het meest uitgebreide elektronica-assortiment voor watersportvaartuigen en lichte, commerciële schepen. De bekroonde producten worden ontwikkeld met het oog op topprestaties en optimaal gebruiksgemak, en zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. De Raymarine-productlijnen omvatten radars, stuurautomaten, GPS, instrumenten, visopsporingsapparatuur, communicatieapparatuur en geïntegreerde systemen. Raymarine is een merk van FLIR Systems, een wereldleider in warmtebeeldtechnologie. Ga voor meer informatie over Raymarine naar www.raymarine.com. 


Mediacontact:

Karen Bartlett
Saltwater Stone
+44 (0) 1202 669 244
k.bartlett@saltwater-stone.com

COMMENT