FLIR onthult divers Raymarine Axiom-innovaties tijdens de Miami Boat Show

FLIR onthult divers Raymarine Axiom-innovaties tijdens de Miami Boat Show

Tuesday, February 27, 2018


Contactpersoon: Karen Bartlett
15 februari 2018 Saltwater Stone, +44 (0)1202 669244
k.bartlett@saltwater-stone.com

Marktleider op het gebied van nautische elektronica demonstreert LightHouse Apps, Axiom UAV-integratie en nieuwe Raymarine LINK Mobile-app 

WILSONVILLE, Oregon – 15 februari 2018 – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) heeft vandaag diverse nieuwe technologieën aangekondigd die zullen worden toegevoegd aan de bekroonde lijn multifunctionele Axiom® -navigatiedisplays (MFD) van het Raymarine-merk. Wie deze week de stand van FLIR en Raymarine bezoekt tijdens de Miami International Boat Show, kan daar kennismaken met LightHouse™ Apps van Axiom, de mobiele Raymarine LINK™-app en de Axiom-integratie voor UAV's.  

LightHouse Apps

LightHouse Apps wordt beschikbaar in de nieuwste release van LightHouse 3, die binnenkort verschijnt. Hiermee is het mogelijk om bepaalde mobiele apps die geschikt zijn voor Android en nautische apps van derden te gebruiken in combinatie met de Axiom-MFD's van Raymarine.  LightHouse Apps biedt Raymarine-gebruikers de mogelijkheid om entertainment van populaire film- en muziekstreamingdiensten aan boord te streamen via hun Axiom. Verder biedt LightHouse Apps toegang tot de wereldwijde weersverwachtingen van Theyr GRIB en getijde-apps. Met de lancering van LightHouse Apps maakt Raymarine het voor maritieme fabrikanten, app-ontwikkelaars en technologische aanbieders makkelijker om hun producten te integreren met Axiom en het LightHouse 3-besturingssysteem. De eerste mogelijkheden van LightHouse Apps die tijdens de Boat Show worden getoond, zijn het gebruik van de Seakeeper-gyrostabilisator en wereldwijde satellietcommunicatie via de mazu mSeries-app. Met deze laatste app kunnen gebruikers berichten verzenden, weersverwachtingen ontvangen en hun vaartuig vanaf elke locatie ter wereld in het oog houden. 

Raymarine LINK 

Met het nieuwe mobiele Raymarine LINK-platform voor iOS en Android kunnen Raymarine-gebruikers hun Axiom-navigatiedisplay plannen, synchroniseren en bedienen vanaf hun mobiele apparaat. Zo kunnen zij met Raymarine LINK bijvoorbeeld waypoints en routes plannen terwijl ze niet in de buurt van hun vaartuig zijn. Zodra ze later weer aan boord zijn, synchroniseert LINK de waypoints en routes automatisch. Raymarine-gebruikers kunnen ook logboeken, screenshots en video-opnames raadplegen in de mobiele Raymarine LINK-app. Zo kunnen zij logboeken doornemen terwijl ze tuis zijn en reizen, screenshots en videoregistraties delen met vrienden. Raymarine LINK biedt ook de mogelijkheid om een back-up te maken van alle MFD-instellingen en Raymarine-apparatuur up-to-date te houden met de nieuwste functie- en software-updates. 

Axiom UAV-integratie

Deze primeur in de wereld van nautische elektronica biedt schippers de mogelijkheid om verbinding te maken met hun UAV en vervolgens beelden rechtstreeks op het Axiom-display te bedienen en bekijken. Deze technologie, waarvoor het patent inmiddels is aangevraagd, maakt het mogelijk om op het water hands-free luchtbeelden te bekijken. Voor vissers en schippers betekent dit het begin van een nieuw tijdperk op het gebied van UAV-bediening en allerlei videomogelijkheden.  De technologie is momenteel compatibel met DJI Spark- en Mavic UAV-drones en tot te functies behoren onder andere starten/volgen/opnemen met één druk op een knop, GPS-koppeling voor diverse volgmodi en real-time videostreaming op MFD's van Axiom.  

LightHouse Apps, de mobiele Raymarine LINK-app en de Axiom UAV-integratie zijn allemaal verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2018

Tijdens de Miami International Boat Show kunt u de nieuwste Axiom-innovaties met eigen ogen bekijken bij stand C707, tent C en aan boord van het Raymarine-demonstratieschip op aanlegplaats 877.

####


Over FLIR Systems Inc,

FLIR Systems werd opgericht in 1978. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Wilsonville, in de Amerikaanse staat Oregon. Wereldwijd is FLIR een toonaangevende producent van sensorsystemen die perceptie en bewustzijn verbeteren, waardoor levens kunnen worden gered, de productiviteit toeneemt en het milieu wordt beschermd. Met bijna 3500 medewerkers heeft FLIR de visie om 'The World’s Sixth Sense' te zijn, met warmtebeeldtechnologie en aanvullende technologieën voor het realiseren van innovatieve, intelligente oplossingen voor beveiliging en bewaking, milieu- en conditiemonitoring, buitenrecreatie, inspectiesystemen, navigatie en geavanceerde dreigingsdetectie. Ga voor meer informatie naar www.flir.com en volg @flir.

Over Raymarine

Raymarine is marktleider op het gebied van nautische elektronica. Het bedrijf ontwikkelt en produceert het meest uitgebreide elektronica-assortiment voor watersportvaartuigen en lichte, commerciële schepen. De bekroonde producten worden ontwikkeld met het oog op topprestaties en optimaal gebruiksgemak, en zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs.  De Raymarine-productlijnen omvatten radars, stuurautomaten, GPS, instrumenten, visopsporingsapparatuur, communicatieapparatuur en geïntegreerde systemen. Raymarine is onderdeel van FLIR Systems, een wereldleider in warmtebeeldtechnologie. Ga voor meer informatie over Raymarine naar www.raymarine.com.


Mediacontact:

Karen Bartlett
Saltwater Stone
+44 (0) 1202 669 244
k.bartlett@saltwater-stone.com

COMMENT