Follow On Tiller System

For Evolution Autopilot Systems

Met de Follow On Tiller-stuurautomaatbediening van Raymarine kunnen externe en secundaire bedieningsstations overal aan boord alle functies van stuurbekrachtiging benutten. De Follow On Tiller is een eenvoudige, aanvullende bedieningseenheid voor Evolution-stuurautomaatsystemen van Raymarine en is ontworpen voor jachten en commerciële vaartuigen. Met één druk op de knop activeert de Follow On Tiller de stuurbekrachtigingsmodus van de Evolution-stuurautomaat, zodat de schipper nauwkeurige stuuropdrachten tot een uitslag van 35° naar het roer kan verzenden.

KENMERKEN FOLLOW ON TILLER

Specificaties Follow On Tiller | Raymarine - een merk van FLIR

De Evolution Follow On Tiller kan worden geïnstalleerd op brugvleugelstations, afmeerstations of zelfs in de armen van de stoelen in de stuurhut. Door het intuïtieve ontwerp kan de kapitein met één draai aan de hendel of de draaiknop nauwkeurig sturen.

Belangrijkste kenmerken

  • Zorgt ervoor dat externe locaties en ondersteunende manoeuvreerstations nauwkeurige stuurbekrachtiging kunnen gebruiken
  • Gestroomlijnd, onopvallend ontwerp dat praktisch overal past
  • Selecteerbare proportionele of 'bang-bang'-modi voor stuur- of manoeuvreertoepassingen
  • Eenvoudig SeaTalkng-netwerk ondersteunt maximaal 4 externe helmstokstations
  • Compatibel met Evolution™ stuurautomaatsystemen voor motorboten

Er zijn twee versies van de Follow on Tiller-bediening beschikbaar. Kies een versie van de bedieningsknop voor stand-by-modus / stuurbekrachtiging of een versie van de bedieningsknop voor automodus / stuurbekrachtiging.

Follow on Tiller for Evolution Autopilot | Marine Electronics by Raymarine Follow on Tiller for Evolution Autopilot | Marine Electronics by Raymarine

MAXIMALE FLEXIBILITEIT

De bedieningseenheid van de Follow On Tiller ondersteunt zowel proportionele (Full Follow-Up) als 'bang-bang' (Non-Follow-Up) modi voor maximale flexibiliteit. De bedieningseenheid is uitgerust met een veer, die de bediening bij het loslaten automatisch terugschakelt naar de centrale 0°-stand. De veer kan indien gewenst worden verwijderd.

In de proportionele modus volgt het roer de helmstok precies, graad voor graad. Wanneer de helmstok terugkeert naar de centrale 0°-stand, keert het roer terug naar het midden. In de 'bang-bang'-modus regelt de afwijkingsgraad van de helmstok de snelheid van het roer in de aangewezen richting. Als de helmstok weer op de centrale 0°-stand gezet wordt, stopt het roer onmiddellijk in dezelfde stand. In de 'bang-bang'-modus moet de bestuurder het roer altijd handmatig terug naar het midden zetten.

De Follow On Tiller-bedieningseenheid is alleen ontworpen voor gebruik op Raymarine Evolution-stuurautomaatsystemen geïnstalleerd op motorboten. Dit systeem is niet compatibel met Evolution-stuurwielaandrijving, helmstokaandrijving of lineaire aandrijvingssystemen die ontworpen zijn voor zeilschepen. De Follow On Tiller-bedieningseenheid kan eenvoudig worden ingesteld en gekalibreerd met behulp van de primaire stuurautomaatbediening van het systeem of met de LightHouse 2 of 3 multifunctionele displays, waarop automatische besturing ingeschakeld staat.