“Gefascineerd door de duistere diepte en wat zich daar allemaal af speelt, was het visvirus snel opgedaan.”

Ned Strikkens - Pro Fisherman

Ned Strikkens - Pro Fisherman

Pro Fisherman - Ned Strikkens | Raymarine - A Brand by FLIR
Pro Fisherman - Ned Strikkens | Raymarine - A Brand by FLIR

Reeds vanaf mijn geboorte ben ik op of aan het water te vinden. Gefascineerd door de duistere diepte en wat zich daar allemaal af speelt, was het visvirus snel opgedaan. Op mijn veertiende kocht ik mijn eerste boot en ik zal nooit meer zonder kunnen. Het avontuur, de vrijheid, de jacht op Nederlands grootste rovers. Ik ben een echte specimen hunter die het zichzelf niet graag gemakkelijk maakt, en altijd op zoek is naar groter.


Vanaf mijn 12e schrijf ik voor verschillende hengelsport websites en sinds mijn 15e voor verscheidene hengelsport bladen in de Benelux. Ik deel graag mijn kennis en ervaring, welke ik constant probeer uit te breiden. Vissen gaat zo veel verder dan het vangen van de vis. Het mag dan het einddoel zijn, de weg er naartoe is minstens zo vermakelijk.

In 2014, 2015 en 2016 viste ik samen met collega ambassadeur mee in de World Predator Classic, met als beste notering een 6e plaats, en in 2016 de grootste baars van het toernooi. Na dit laatste toernooi zijn we aan de andere kant van de tafel gaan zitten, en hebben we zelf het toernooi Luremasters ontwikkeld. Een uitverkocht toernooi met inmiddels 90 boten. We hopen dit toernooi, met Raymarine als founding partner. verder te laten uitgroeien tot een jaarlijks hengelsport feest op Europees niveau.

Pro Fisherman - Ned Strikkens | Raymarine - A Brand by FLIR

Ik starte mijn ambassadeursschap met een Raymarine Dragonfly 5,7”. Hiermee kwam ik voor het eerst in aanraking met CHIRP en DownVision sonar. Er ging een wereld voor mij open. DownVision maakt je in staat verschillende vissoorten, bodemsoorten en obstakels beter te herkennen, zodat je daar op in kunt spelen qua aanpak van visserij. Onderscheidt bijvoorbeeld actieve snoekbaarzen van passieve, waardoor je weet wanneer waar te vissen, en zo het maximale uit je visserij kunt halen.

Later, vanaf de E98, kwamen daar features als SideVision en Sonarcharts Live van Navionics bij. Zelf waterkaarten maken is echt een verreiking voor de visser die graag buiten de gebaande paden vist.

Pro Fisherman - Ned Strikkens Image 1 | Raymarine - A Brand by FLIR
Pro Fisherman - Ned Strikkens Image 2 | Raymarine - A Brand by FLIR
Pro Fisherman - Ned Strikkens Image 3 | Raymarine - A Brand by FLIR
Pro Fisherman - Ned Strikkens Image 4 | Raymarine - A Brand by FLIR
Pro Fisherman - Ned Strikkens Image 5 | Raymarine - A Brand by FLIR
Pro Fisherman - Ned Strikkens Image 6 | Raymarine - A Brand by FLIR
Pro Fisherman - Ned Strikkens Image 7 | Raymarine - A Brand by FLIR
Pro Fisherman - Ned Strikkens Image 8 | Raymarine - A Brand by FLIR