FLIR pakt drie NMEA awards

FLIR pakt drie NMEA awards

Thursday, March 3, 2016


Thermische camera’s uit de FLIR MV- en MD-serie en Raymarine Evolution™ zijn dé grote winnaars op de NMEA Conference & Expo 2014

October 2014

20 oktober 2014 - FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) is verheugd te kunnen melden dat drie van zijn producten prijzen in de wacht hebben gesleept tijdens het recente jaarlijkse congres en expo 2014 van de National Marine Electronics Association (NMEA), welke werd gehouden in Fort Myers, de VS, van 08-11 oktober.   

Elk jaar geven NMEA-leden aan fabrikanten een blijk van erkenning voor hun innovatie en leiderschap in de bedrijfstak. Dit jaar dong de vaste bevestigde thermische FLIR MD625-(nachtzicht) camera mee naar de eerste plaats in de categorie Specialty, de Raymarine Evolution™ automatische piloot was één van de twee winnaars in de categorie Autopilot en het zeer geavanceerde thermische FLIR MV604CL multisensor-nachtzichtsysteem ging direct aan de haal met de 2014 NMEA-BWI Technology-award.  FLIR Systems ontwikkelt, produceert en verkoopt maritieme producten onder zowel het FLIR- als Raymarine-merk. 

"FLIR is erg content met deze erkenning als een van de beste in de bedrijfstak", aldus FLIR President en CEO, Andy Teich.  "Als de World’s Sixth Sense™ streven wij ernaar om producten te leveren die watersporters helpen om meer veiligheid, meer controle en meer plezier te hebben. We zijn verheugd dat onze superieure thermische nachtzichttechnologie en de Raymarine Evolution™ automatische piloot met zijn 9-assige sensortechnologie werden erkend als daadwerkelijk innovatieve producten die de vaarervaring transformeren.” 

 Een deel van de FLIR MV-serie, de FLIR MV604CL-multisensor, heeft actieve gyrostabilisatie, radar- en video-tracering, thermische beeldvorming en restlichtcamera’s in zowel zichtbare kleuren als zwart-wit, waardoor het één van de technisch meest geavanceerde thermische nachtzichtsystemen in de maritieme sector is. 

 De betaalbare, vast gemonteerde thermische FLIR MD625-(nachtzicht) camera is eenvoudig te installeren en kan in bestaande elektronische systemen worden geïntegreerd. Hij levert analoge standaardvideo die gemakkelijk op elke monitor bij het roer of elders in een schip kan worden weergegeven.

 Raymarine’s Evolution stuurautomaataanbod werd vorig jaar gelanceerd en heeft overal de aandacht van booteigenaren en -fabrikanten getrokken vanwege zijn nauwkeurige prestaties, 9-assige sensortechnologie, eenvoudige Automagic™-kalibratie en het installatiegemak. De Evolution combineert geavanceerde ruimtevaartgeleidingstechnologie met de stuurautomaatexpertise van Raymarine om een doorbraak in de stuurautomaatintelligentie te bieden.  De Evolution won de NMEA-BWI Technology-award ook al in 2013.


Over FLIR Systems

FLIR Systems, Inc. is een wereldleider in het ontwerpen, fabriceren en marketen van sensorsystemen die de perceptie en het bewustzijn vergroten. De geavanceerde systemen en componenten van FLIR worden gebruikt voor een breed scala van toepassingen op het gebied van thermische beeldvorming, omgevingsbewustzijn en beveiligingstoepassingen, met inbegrip van lucht- en grondgebaseerde bewaking, toestandsbewaking, navigatie, recreatie, onderzoek en ontwikkeling, productieprocescontrole, opsporing en redding, drugsbestrijding, transportveiligheid, grens- en maritieme patrouilles, milieutoezicht en de detectie van chemische, biologische, radiologische, nucleaire en explosieve (CBRNE) bedreigingen. Bezoek voor meer informatie de FLIR-website op www.flir.eu

Over Raymarine:

Raymarine, marktleider op het gebied van maritieme elektronica, ontwikkelt en produceert het meest uitgebreide assortiment aan elektronica voor watersportvaartuigen en lichte, commerciële zeevaartuigen. De bekroonde producten worden ontwikkeld voor hoge prestaties en gebruiksgemak en zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs.

Raymarine biedt onder andere productlijnen voor radars, stuurautomaten, GPS, instrumenten, visopsporingsapparatuur, communicatieapparatuur en geïntegreerde systemen. Raymarine is onderdeel van FLIR Systems, een wereldleider in thermische beeldtoepassingen, en heeft zijn hoofdkantoor in Fareham in het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie over Raymarine vindt u op www.raymarine.nl

For further information contact Haley Ellison – FLIR Systems Tel: +1 503/919-0696 or Email: haley.ellison@flir.com. For high resolution images please go to www.raymarine.dk/media

RM16-1014

COMMENT