Raymarine LightHouse 3 Veelgestelde vragen | Raymarine van FLIR

Raymarine LightHouse 3 Veelgestelde vragen

Terug naar startpagina LightHouse 3.11

LightHouse 3.3 zit vol interessante nieuwe functies voor zowel Axiom als Axiom Pro, zoals:

Volledige netwerkfunctionaliteit met multifunctionele displays uit de eS- en gS-serie (bijgewerkt naar LightHouse 3.3)

AIS-doeloverlay van de radar

Relatieve radarbeweging met weergave van ware sporen

Weermodus van de kaartplotter ondersteunt SR150 SIRIUSXM Marine Weather (SR150-ontvanger)

Navionics plottersynchronisatie LightHouse 3 synchroniseert via wifi met uw Navionics Boating-app

 • Activeer en verleng uw abonnement op Freshest Data
 • Kaartupdates, direct naar uw MFD, via de app
 • Synchronisatie van waypoints, routes en sporen

Software-upgrades van de perifere sensor (radarscanners, sonarmodules, etc.)

Verbeteringen aan de sonar, waaronder:

 • Historische gevoeligheidsaanpassingen op RealVision 3D-sonar
 • RealVision 3D diepte en intensiteitsschaal op het raster
 • Soepele bereiksaanpassingen en overgangen
 • Snelle snelkoppeling om onmiddellijk alle sonarzenders uit te schakelen

Spanningsgegevens op het MFD-display voor gegevensoverlay of de dashboard-app

Verbeterde diagnoses bevat een uitgebreide lijst van netwerkapparaten

Nieuwe talen: Bulgaars, Hebreeuws, Hongaars, Thais.

Raadpleeg de pagina over LightHouse 3.3 op Raymarine.com voor meer informatie over deze nieuwe functies.

Ja! LightHouse 3.3 is nu beschikbaar voor de multifunctionele displays van Raymarine uit de eS- en gS-serie. Na de upgrade kunnen deze MFD's naadloos in een netwerk worden opgenomen en functies delen met de MFD's Axiom en Axiom Pro.

Nee. Uw digitale schakelconfiguratiebestanden moeten eerst uitgebreid worden naar de nieuwe LightHouse 3-norm. We raden aan om digitaal geschakelde schepen niet te updaten zonder overleg met uw scheepsbouwer of -dealer.

Nee. Na uitgebreid onderzoek is vastgesteld dat producten van Raymarine uit de a-serie, c-serie en e-serie onvoldoende geheugen en processormiddelen hebben om LightHouse 3 op een aanvaardbaar prestatieniveau te laten draaien. Deze eenheden zullen de update van Lighthouse 3 niet accepteren.

In de komende maanden willen we veel functies toevoegen aan het LightHouse 3-besturingssysteem welke momenteel in LightHouse II worden ondersteund. Deze nieuwe functies en verbeteringen omvatten:

 • Weerapplicatie Theyr GRIB Viewer
 • SiriusXM-audio-ondersteuning
 • Geavanceerde hulpmiddelen voor zeilen met:
  • Leylijnen en polen
  • Snelle toegang tot raceroute
  • Racetimers en startassistent
 • Brandstofbeheer
 • Grafische getijden en stromen
 • Documentweergave
 • Extra opties voor gegevensbalk aan boven- en zijkant
 • Helderheidsbediening voor gehele systeem
 • Liniaal
 • En nog veel meer nieuwe functies en verbeteringen!

We richten ons erop zoveel mogelijk nieuwe eigenschappen en functies aan te bieden bij elke LightHouse 3-versie, maar vanwege de strenge testen en kwaliteitsbewaking worden niet bij elke versie van het LightHouse-besturingssysteem alle toekomstige functies en verbeteringen gegarandeerd. Aan nieuwe functies en verbeteringen die niet worden uitgegeven, wordt prioriteit gegeven bij de volgende versie van LightHouse 3.

Raymarine plant binnenkort de volgende versies voor LightHouse 3:

 • LightHouse-versie 3.4 (februari 2018)

Raymarine streeft ernaar regelmatige updates aan te bieden van LightHouse 3, evenals voor ons LightHouse II-besturingssysteem, met nieuwe en uitgebreidere functies. Het bovenstaande schema voor LightHouse-versies is echter onderworpen aan wijzigingen.

Veelgestelde vragen over LightHouse 3

A. De apps RayControl en RayRemote van Raymarine zijn compatibel met Axiom en LightHouse 3. Zorg ervoor dat uw apps bijgewerkt zijn tot de meest recente versie in de online app store van uw apparaat.

LightHouse 3.2 en hoger ondersteunt systemen van Rockford Fosgate en FUSION. Deze worden bediend met behulp van de audio-app van Raymarine en verbonden met de entertainment-hardware via NMEA2000.

Ethernetverbinding met FUSION 700- en 750-systemen wordt in een toekomstige update toegevoegd.

In een toekomstige softwareversie zullen we ondersteuning toevoegen voor SiriusXM-satellietradio.

Vanaf LightHouse 3.3 ondersteunt het Raymarine Axiom-systeem Marine Weather van SiriusXM in Noord-Amerika. In tegenstelling tot LightHouse 2-systemen die een speciale Marine Weather-app gebruiken, is de Marine Weather-display volledig geïntegreerd met de kaarttoepassing LightHouse 3. Wanneer u het menu opent ziet u een nieuwe "weer"-modusselectie die de overlay van SiriusXM-weergegevens mogelijk maakt.

Raymarine werkt ook aan een Theyr GRIB Viewer-app die wereldwijd opties voor weergegevens biedt. Dit wordt in een toekomstige update van Lighthouse 3 beschikbaar.

Alle Axiom- en Axiom Pro-systemen beschikken over een ingebouwd, draadloos Bluetooth-netwerk. We zijn van plan om dit later dit jaar te activeren voor bepaalde accessoires, zoals de RCU-3-afstandsbediening.

Raymarine werkt aan de ontwikkeling van geavanceerde zeilhulpmiddelen voor LightHouse 3, waaronder leylijnen, beheer van startlijnen, koersbouwers, en nog veel meer. We hopen dat we dit in het voorjaar van 2018 kunnen uitgeven.

Informatie voor eigenaars van oudere producten, op zoek naar LightHouse 3

Ja! LightHouse 3.3 is nu beschikbaar voor de multifunctionele displays van Raymarine uit de eS- en gS-serie. Na de upgrade kunnen deze MFD's naadloos in een netwerk worden opgenomen en functies delen met de MFD's Axiom en Axiom Pro.

Nee. Na uitgebreid onderzoek is vastgesteld dat producten van Raymarine uit de a-serie, c-serie en e-serie onvoldoende geheugen en processormiddelen hebben om LightHouse 3 op een aanvaardbaar prestatieniveau te laten draaien. Deze eenheden zullen de update van Lighthouse 3 niet accepteren.

Nee. U moet LightHouse 3.3 voor de eS- en gS-serie handmatig downloaden vanaf raymarine.com en deze installeren vanaf een microSD-geheugenkaart. Er is een aantal zeer grote verschillen in de werking en functionaliteit van het besturingssysteem LightHouse 3.3 die u moet weten voordat u een upgrade uitvoert. Er is een bijgewerkte gebruikershandleiding en software-"verschillenlijst” beschikbaar die u kunt doornemen voordat u besluit om uw systeem te upgraden.

Nee. Sommige kenmerken van Axiom en Axiom Pro worden in software aangemaakt, en zullen beschikbaar worden gesteld via updates. Andere functies zijn afhankelijk van de geavanceerde hardware van het Axiom-platform en zullen niet werken op LightHouse II-hardware na de upgrade.

RealVision 3D-sonar is bijvoorbeeld afhankelijk van de nieuwe sonarhardware die is ingebouwd in Axiom en Axiom Pro MFD's en de juiste omzetter. Als u deze sonarhardware niet aan boord hebt, zult u geen toegang kunnen krijgen tot RealVision 3D op producten waarop een upgrade is uitgevoerd.

Als u uw bijgewerkte product uit de eS- of gS-serie hebt verbonden in een RealVision 3D-geschikte Axiom of Axiom Pro, dan hebt u via het netwerk volledige toegang tot RealVision 3D

Vóórdat u een upgrade van LightHouse II naar LightHouse 3 uitvoert, dient u de bijbehorende release-opmerkingen voor de software en de functielijst grondig door te lezen. We hebben een volledige lijst van "verschilfuncties” van LightHouse 2 die nog niet beschikbaar zijn in LightHouse 3. Als een van de functies op die lijst van cruciaal belang is voor uw vaarervaring, raden we u aan om LightHouse 3 nog niet bij te werken.

Helaas niet. De minimale vereisten voor hard- en software voor zowel LightHouse II als LightHouse 3 zijn hoger dan de mogelijkheden van deze oudere platforms. Voor deze versies worden geen nieuwe updates meer uitgegeven.

Terug naar startpagina LightHouse 3.7