LIGHTHOUSE 3

Edgartown - v3.13 update


Edgartown (v3.13) is de nieuwste softwareversie van Raymarine voor Axiom LightHouse 3-systemen. Deze update is vernoemd naar de pittoreske haven op het eiland Martha’s Vineyard in Massachusetts en biedt een aantal nieuwe functies en mogelijkheden voor Axiom-, Axiom+-, Axiom Pro- en Axiom XL-systemen.

Belangrijkste kenmerken en mogelijkheden


Nieuwe functies

  • Ondersteuning voor LightHouse-kaarten van Raymarine
  • CZone Digitaal schakelen plug & play
  • OSCAR App voor aanvaringspreventie
  • AnyDesk App voor externe toegang
  • S63 Gecodeerde kaartondersteuning, S52 displayformaat

Verbeteringen en foutcorrecties

  • Nieuw full colour palet voor de radar-overlay
  • Synchronisatie van het radarbereik
  • Waypoint-pictogrammen op RADAR PPI

NIEUWE FUNCTIES


Ondersteuning voor LightHouse-kaarten van Raymarine

LightHouse Edgartown is klaar voor de volledig nieuwe LightHouse-kaartencatalogus van Raymarine, die in 2021 verschijnt. LightHouse-kaarten kunnen online worden gekocht en rechtstreeks worden gedownload naar het opslaggeheugen van Axiom of naar een door de gebruiker geleverde microSD-geheugenkaart. Kaarten zijn beschikbaar in de kaartenwinkel van Raymarine of in de RayConnect-app voor mobiele apparaten op Apple en Android.

CZone Digitaal schakelen plug & play

Axiom-systemen ondersteunen nu de functie 'automatisch invullen' van CZone. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudige schakelingsregelpagina's rechtstreeks op Axiom bouwen zonder een speciaal grafisch bestand nodig te hebben. Natuurlijk kunnen scheepsbouwers en systeemintegrators die de voorkeur geven aan een op maat gemaakte lay-out, nog steeds speciale grafische hulpmiddelen gebruiken om hun pagina's te maken. De interface ondersteunt 'paginahoppen' en rijke, aangepaste afbeeldingen.

OSCAR App voor aanvaringspreventie

LightHouse Edgartown is uitgerust met de app voor aanvaringspreventie van OSCAR. Hierdoor kunnen Axiom-systemen beelden weergeven van het 'kunstmatig zicht'-camerasysteem van OSCAR. OSCAR identificeert drijvende objecten in de koers van het schip om het risico op aanvaringen te verminderen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.oscar-navigation.com.

AnyDesk App voor externe toegang

Nieuw in LightHouse Edgartown is de 'extern bureaublad'-app van AnyDesk. AnyDesk biedt externe toegang tot het Axiom-scherm via het internet. AnyDesk kan worden gebruikt voor training, probleemoplossing en configuratie op afstand. Ga naar www.anydesk.com voor meer informatie.

S63 Gecodeerde kaartondersteuning, S52 displayformaat

LightHouse 3.13 Edgartown breidt het brede scala uit van compatibele kaarten die voor Axiom-gebruikers beschikbaar zijn en voegt ondersteuning toe voor S57 en S63 gecodeerde nautische kaarten. Deze officiële Hydrographic Office-kaarten (HO) worden meestal gebruikt aan boord van grote jachten, commerciële vaartuigen en overheidsschepen, die moeten voldoen aan de officiële vervoersvoorschriften.

VERBETERINGEN EN FOUTCORRECTIES


LightHouse 3.13 Edgartown - Full colour radar-overlay | Maritieme elektronica van Raymarine

Nieuw full colour palet voor de radar-overlay

Axiom-gebruikers kunnen er nu voor kiezen om de radar-overlay weer te geven in rood, zwart, paars of full colour. In de true-colour-modus gebruikt de radar 256 kleuren om een onderscheid te maken tussen zwakke en sterke radarobjecten.

LightHouse 3.13 Edgartown - Radarbereiksynchronisatie | Maritieme elektronica van Raymarine

Synchronisatie van het radarbereik

Optimaliseert het radarbereik automatisch voor het beste zicht op de navigatiekaart.

LightHouse 3.13 Edgartown - Waypoint-pictogrammen op de RADAR PPI | Maritieme elektronica van Raymarine

Waypoint-pictogrammen op RADAR PPI

LightHouse 3 ondersteunt nu de weergave van de pictogrammen van nabijgelegen waypoints op de live radarweergave.

SOFTWAREGESCHIEDENIS

Bezoek de pagina LightHouse 3 Softwaregeschiedenispagina van de Axiom-serie voor de volledige lijst van nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen.

BRONNEN

HANDLEIDINGEN EN DOCUMENTEN