Raymarine Ray91 modulaire dual-station-marifoon met AIS

NIEUWE Ray91 modulaire dual-station-marifoon met AIS | Raymarine - een merk van FLIR

De modulaire Ray91-marifoon zorgt voor een nieuw niveau aan kracht, prestaties en flexibiliteit voor dual-station-communicatie en verkeersbeheer. De Ray91 is een zwartedoosontwerp met een zendontvanger die zich uit het zicht bevindt, terwijl de ergonomische RayMic-handset en de externe luidspreker voor volledige controle over de marifoon zorgen met kristalheldere audio.

Nu verkrijgbaar met een optionele draadloze handset. Meer informatie

FUNCTIES RAY91

Belangrijkste kenmerken

  • Zwartedoosmarifoon, geschikt voor dual-station
  • Ingebouwde klasse B-ontvanger voor AIS (Automatisch Identificatie Systeem)
  • NIEUW - draadloze handset en actieve luidspreker verkrijgbaar
  • Inclusief bedrade handset en passieve luidspreker
  • Kan uitgebreid worden met 2 RayMic-handsets
  • Geïntegreerde megafoon en mistsignaalgenerator
  • Optionele externe GPS-ontvanger en digitale selectieve oproepfunctie van klasse D
  • Eenvoudig te netwerken met NMEA2000 en NMEA0183

De Ray91 is ook uitgerust met een geïntegreerde Automatic Identification System (AIS) -ontvanger. Gebruik de Ray91 om navigatie- en veiligheidsuitzendingen te ontvangen van nabije, met AIS uitgeruste schepen en deel ze via NMEA2000 of NMEA0183 met compatibele MFD's. Schepen met AIS kunnen eenvoudig worden geïdentificeerd, met hun scheepsnaam, koers, snelheid, CPA en andere vaargegevens.

FUNCTIES RAY91

Krachtcentrale voor communicatie

De Ray91 is uitgerust met een krachtige 25W-zender en elektronica van commerciële kwaliteit voor een lange levensduur en uitstekende prestaties. Kanaalscanning, tweedelig en driedelig beeld en weerswaarschuwing zijn standaard. Digitale selectieve oproepradio van klasse D en geïntegreerde gps bevorderen het gemak waarmee de geavanceerde veiligheids- en oproepfuncties kunnen worden opgezet. Voer tijdens het instellen eenvoudigweg het MMSI-nummer van uw schip in, en u bent klaar om te vertrekken. Voor gebruik van gps is de optionele passieve GA150-gps-antenne vereist.

Positie volgen

Gebruik de functie Positie volgen van de Ray91 en houdt maximaal 5 nabije, met DSC uitgeruste schepen in de gaten. Hun posities worden automatisch gedeeld met uw MFD van Raymarine. Houd een oogje op andere boten in uw groep, houd interessante vaartuigen in de gaten of beheer uw plaatselijke vloot. In Europa ondersteunt de Ray91 het ATIS-systeem op bevaarbare binnenwateren.

Megafoon

De in de Ray91 geïntegreerde megafoon zorgt dat u aan boord en in de haven gehoord wordt. Sluit een optionele hoorn aan om uw aanwezigheid kenbaar te maken met een audio-uitgang van 30 Watt, en een 2-weg antwoordfunctie. Wanneer het mistig wordt, kunt u de megafoon instellen om automatisch de vereiste mistsignalen te geven voor varende en voor anker liggende motor- en zeilschepen.

Waterdicht en robuust

De Ray91 zend/ontvangst-eenheid is gegoten in massief aluminium voor weerstand tegen schokken en trillingen en maximale warmte-afvoer. De handset van de RayMic heeft een superheldere achtergrondverlichting voor een betere afleesbaarheid in alle omstandigheden en grote toetsen met goede grip voor gemakkelijke toegang tot veelgebruikte functies.

Het Ray91-systeem omvat 1 bedrade handset en een passieve luidspreker. Breid uw systeem uit met een extra bedraad station voor communicatie met de tonijntoren, de vliegende brug, het roer, de salon of zelfs de kajuiten!

Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein uw boot is, de Ray91 van Raymarine heeft de benodigde kracht en functionaliteit voor essentiële communicatie, veiligheid en omgevingsbewustzijn op het water.