Raymarine Ray90 modulair dual-station-marifoonsysteem

NIEUWE Ray90 modulaire dual-station-MARIFOON | Raymarine - een merk van FLIR

De bedrade modulaire Ray90-marifoon van Raymarine brengt multi-stationcommunicatie naar een geheel nieuw niveau van kracht, prestaties en flexibiliteit. De Ray90 is een zwartedoosontwerp met een zendontvanger die zich uit het zicht bevindt, terwijl de ergonomische RayMic-handset en de externe luidspreker voor volledige controle van de radio zorgen, die een kristalhelder geluid biedt.

Nu verkrijgbaar met een optionele draadloze handset. Meer informatie

RAY90 FUNCTIES

Belangrijkste kenmerken

  • Zwartedoosmarifoon, geschikt voor meerdere stations
  • NIEUW - draadloze handset en actieve luidspreker verkrijgbaar
  • Inclusief bedrade handset en passieve luidspreker
  • Kan uitgebreid worden met 2 handsets
  • Geïntegreerde megafoon en mistsignaalgenerator
  • Optionele externe GPS
  • Eenvoudig te netwerken met NMEA2000 en NMEA0183

De Ray90 is uitgerust met een krachtige 25W-zender en elektronica van commerciële kwaliteit voor een lange levensduur en uitstekende prestaties. Kanaalscanning, tweedelig en driedelig beeld en weerswaarschuwing zijn standaard. Digitale selectieve oproepradio van klasse D en geïntegreerde gps bevorderen het gemak waarmee de geavanceerde veiligheids- en oproepfuncties kunnen worden opgezet. Voer tijdens het instellen eenvoudigweg het MMSI-nummer van uw schip in, en u bent klaar om te vertrekken. Voor gebruik van gps is de optionele passieve GA150-gps-antenne vereist.

RAY90 FUNCTIES

Positie volgen

Gebruik de functie Positie volgen van de Ray90 en houdt maximaal 5 nabije, met DSC uitgeruste schepen in de gaten. Hun posities worden automatisch gedeeld met uw Raymarine MFD. Houd een oogje op andere boten in uw groep, houd interessante vaartuigen in de gaten of beheer uw plaatselijke vloot. In Europa ondersteunt de Ray90 het ATIS-systeem op bevaarbare binnenwateren.

Megafoon

De in de Ray90 geïntegreerde megafoon zorgt dat u aan boord en in de haven gehoord wordt. Sluit een optionele hoorn aan om uw aanwezigheid kenbaar te maken met een audio-uitgang van 30 Watt, en een 2-weg antwoordfunctie. Wanneer het mistig wordt, kunt u de megafoon ook instellen om automatisch de vereiste mistsignalen te geven voor varende en voor anker liggende motor- en zeilschepen.

Waterdicht en robuust

De zend/ontvangst-eenheid van de Ray90 is gegoten in massief aluminium voor weerstand tegen schokken en trillingen en maximale warmte-afvoer. De handset van de RayMic heeft een superheldere achtergrondverlichting voor een betere afleesbaarheid in alle omstandigheden en grote toetsen met goede grip voor gemakkelijke toegang tot veelgebruikte functies.

Breid uw systeem uit

Het Ray90-systeem omvat 1 bedrade handset en een passieve luidspreker. Breid uw systeem met een extra RayMic-handset en een externe luidspreker. Kies voor een lawaaierige omgevingen de optionele actieve externe luidspreker. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein uw boot is, de Ray90 van Raymarine heeft de benodigde kracht en functionaliteit voor essentiële communicatie op het water.