FLIR verbetert Raymarine LightHouse II OS met krachtige nieuwe functies

FLIR verbetert Raymarine LightHouse II OS met krachtige nieuwe functies

Thursday, March 3, 2016


Thermische bewaking van de machinekamer, aanvaringspreventie en software-updates via wifi Updates naar versie 15 zijn nu beschikbaar voor de multifunctionele displays van Raymarine

September 2015

FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) heeft de nieuwste upgrade aangekondigd van zijn veelgeprezen LightHouse II-besturingssysteem voor multifunctionele Raymarine-displays (MFD's). Versie 15 van LightHouse II onderstreept FLIR's missie om de ervaring tijdens het varen met innovatieve uitvindingen te optimaliseren. Vanaf nu zien schippers met het nieuwe maritieme, thermische FLIR AX8-camerasysteem direct hoe het met de machinekamer gaat en profiteren ze van verbeterde aanvaringspreventie dankzij een geheel vernieuwde grafische weergave van AIS-objecten. Bovendien worden nu rechtstreekse software-updates via wifi ondersteund, zodat Raymarine-gebruikers steeds over de nieuwste versie van de software beschikken.

Grégoire Outters, vice-president en algemeen directeur van FLIR’s maritieme segment: „Wij zijn bijzonder tevreden dat we deze krachtige nieuwe functies aan ons LightHouse II-besturingssysteem hebben weten toe te voegen. Versie 15 verbetert het omgevingsbewustzijn van onze klant en maakt slim en handig gebruik van thermische beeldverwerking. Het downloaden en installeren van toekomstige updates en verbeteringen is ook nog eens kinderlijk eenvoudig.”

Thermische bewaking van de machinekamer met de FLIR AX8

Schippers krijgen een compleet nieuw zicht in de technische ruimte van hun vaartuig dankzij het FLIR AX8 maritiem thermisch bewakingssysteem. De AX8 bestaat uit thermische en beeldcamera's in een kleine, betaalbare behuizing en past naadloos bij de multifunctionele displays van Raymarine. Het systeem houdt bovendien een oogje in het zeil bij cruciale uitrusting als motoren, uitlaatspruitstukken en aslagers. Het AX8-systeem houdt de schipper op de hoogte van problemen, zodat stilvallen midden op zee en dure reparaties kunnen worden voorkomen. Voor extra veiligheid is het AX8-systeem voorzien van programmeerbare alarmen, die waarschuwen bij afwijkende temperaturen, die op brand, lekkages of kapotte slangen kunnen wijzen. Het AX8-systeem beschikt bovendien over de exclusieve MSX®-technologie van FLIR, waarmee kaders, tekst en andere beelddetails worden toegevoegd aan het warmtebeeld, zodat de schipper snel begrijpt wat er in het beeld te zien is.

Nieuwe aanvaringspreventie-tools

Door de toename van AIS-objecten wordt het zelfs voor ervaren schippers al snel moeilijk om het overzicht te bewaren op een drukke waterweg. Met de LightHouse aanvaringspreventie-tools houden zowel beginnende als ervaren schippers het overzicht in gevaarlijke verkeerssituaties op het water. De hulpmiddelen bieden zogenaamde "objectinterceptiezones", gebruiksvriendelijke grafische elementen op het scherm. Zo kunnen deze zones commerciële en hulpverleningsvaartuigen ook helpen specifieke AIS-objecten op te sporen en te vinden. In deze nieuwste versie van LightHouse II zijn de pictogrammen voor AIS-objecten en de gebruikersinterface verbeterd.

Updates voor software via wifi

Schippers kunnen hun Raymarine LightHouse II MFD's en andere randapparatuur nu gemakkelijk upgraden door de laatste updates van Raymarine eenvoudig via wifi te downloaden. LightHouse II kan Raymarine stuurautomaten, sonars, instrumenten en radars zelfstandig van software updates voorzien. Nog nooit was het zo gemakkelijk om de nieuwste ontwikkelingen bij FLIR en Raymarine op de voet te volgen.

LightHouse II Versie 15 is beschikbaar in de vorm van een gratis download op raymarine.com. Kijk voor meer informatie over Raymarine LightHouse II op www.flir.com/marine.

Het AX8 Maritieme Thermische Bewakingssysteem heeft een adviesprijs van €1095.00 en is vanaf oktober 2015 verkrijgbaar.


Over FLIR Systems

FLIR Systems, Inc. is een wereldleider in het ontwerpen, fabriceren en marketen van sensorsystemen die de perceptie en het bewustzijn vergroten. De geavanceerde systemen en componenten van FLIR worden gebruikt voor een breed scala van toepassingen op het gebied van thermische beeldvorming, omgevingsbewustzijn en beveiligingstoepassingen, met inbegrip van lucht- en grondgebaseerde bewaking, toestandsbewaking, navigatie, recreatie, onderzoek en ontwikkeling, productieprocescontrole, opsporing en redding, drugsbestrijding, transportveiligheid, grens- en maritieme patrouilles, milieutoezicht en de detectie van chemische, biologische, radiologische, nucleaire en explosieve (CBRNE) bedreigingen. Bezoek voor meer informatie de FLIR-website op www.flir.eu

Over Raymarine:

Raymarine, marktleider op het gebied van maritieme elektronica, ontwikkelt en produceert het meest uitgebreide assortiment aan elektronica voor watersportvaartuigen en lichte, commerciële zeevaartuigen. De bekroonde producten worden ontwikkeld voor hoge prestaties en gebruiksgemak en zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs.

Raymarine biedt onder andere productlijnen voor radars, stuurautomaten, GPS, instrumenten, visopsporingsapparatuur, communicatieapparatuur en geïntegreerde systemen. Raymarine is onderdeel van FLIR Systems, een wereldleider in thermische beeldtoepassingen, en heeft zijn hoofdkantoor in Fareham in het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie over Raymarine vindt u op www.raymarine.nl

For further information contact Haley Ellison – FLIR Systems Tel: +1 503/919-0696 or Email: haley.ellison@flir.com. For high resolution images please go to www.raymarine.dk/media

COMMENT