Raymarine geeft zijn LightHouse II-besturingssysteem een upgrade met nieuwe zeilfuncties -NEW

Raymarine geeft zijn LightHouse II-besturingssysteem een upgrade met nieuwe zeilfuncties -NEW

Thursday, March 3, 2016


Gratis update biedt wedstrijdzeilers en prestatiezeilers geavanceerde visuele zeilhulpmiddelen

May 2015

FLIR Systems, Inc. (NASDAQ:FLIR) heeft de nieuwste update aangekondigd van zijn veelgeprezen LightHouse II-besturingssysteem voor multifunctionele Raymarine-displays (MFD's), met geavanceerde functies die specifiek voor zeilboten zijn ontworpen.  LightHouse II versie 14 biedt verschillende hulpmiddelen om zeilers te helpen bij het bepalen van de snelste, meest efficiënte manieren om te navigeren tijdens het wedstrijdzeilen of pleziervaren. De gratis update is beschikbaar voor de hoogwaardige MFD's uit de a-Serie, de c-Serie, de e-Serie, de gS-Serie en de nieuwe eS-Serie.Lighthouse II versie 14 bevat de volgende nieuwe functies voor zeilers:

 • LightHouse QuickCourse™ toont schippers snel en nauwkeurig een nieuw wedstrijdparcours op basis van vooraf ingevulde identificatiecodes van racemarkeringen.
 • LightHouse SmartMarks™ visuele waypoint-rondingsindicatoren bieden duidelijke visuele signalen voor het ronden van boeien in de bakboord- of stuurboordrichting, zoals gedefinieerd door het wedstrijdcomité.

 • Virtual start line toont de positie van de boot ten opzichte van de startlijn, met breedtegraad-/lengtegraadposities, waypoints en markeringen.
 • Drie layline-modi zorgen ervoor dat zeilers het beste kunnen beoordelen wanneer ze moeten oploeven om de boei te halen. Deze modi omvatten een gespiegelde werkelijke windhoek (TWA, true wind angle), een door de gebruiker te kiezen vaste hoek en een polaire gegevensmodus, waarmee aangepaste laylines kunnen worden weergegeven op basis van het specifieke rompontwerp van het schip. Voor een compleet beeld kunnen ook de effecten van wind en getijden worden toegevoegd.

 • Op het scherm helpt LightHouse race timer wedstrijdzeilers visueel met het aftellen
  tot de start.


Naast de geavanceerde set met zeilhulpmiddelen, biedt LightHouse II versie 14 ook verbeteringen voor vissers en de pleziervaart.  Deze nieuwe functies zijn:

 • Ondersteuning voor C-MAP door Jeppesen Easy Routing met C-MAP 4D MAX+-kaarten

 • Nieuwe digitale sonaroppervlakfilters en verbeterde automatische besturingselementen bij gebruik van de nieuwe CP370-, CP470- of CP570-sonarmodules

 • Verbeterde Fusion audio-integratie met ondersteuning voor NMEA 2000-connectiviteit met
  Fusion marine-stereo's 

“Met de nieuwste versie van LightHouse II hebben we onze geavanceerde zeilhulpmiddelen ontwikkeld om het navigeren tijdens het zeilen nog verder te vereenvoudigen,” aldus Grégoire Outters, vice-president en algemeen directeur van FLIR Maritime.  “Jachten kunnen slimmer zeilen en wedstrijdzeilers hebben een competitief voordeel met het gebruik van onze exclusieve visuele hulpmiddelen om betere tactische beslissingen te nemen.” 

LightHouse II Versie 14 is beschikbaar in de vorm van een gratis download op raymarine.com. Om meer te weten te komen over Raymarine LightHouse II en geavanceerde zeilhulpmiddelen gaat u naar www.flir.eu/marine.


Over FLIR Systems

FLIR Systems, Inc. is een wereldleider in het ontwerpen, fabriceren en marketen van sensorsystemen die de perceptie en het bewustzijn vergroten. De geavanceerde systemen en componenten van FLIR worden gebruikt voor een breed scala van toepassingen op het gebied van thermische beeldvorming, omgevingsbewustzijn en beveiligingstoepassingen, met inbegrip van lucht- en grondgebaseerde bewaking, toestandsbewaking, navigatie, recreatie, onderzoek en ontwikkeling, productieprocescontrole, opsporing en redding, drugsbestrijding, transportveiligheid, grens- en maritieme patrouilles, milieutoezicht en de detectie van chemische, biologische, radiologische, nucleaire en explosieve (CBRNE) bedreigingen. Bezoek voor meer informatie de FLIR-website op www.flir.eu

Over Raymarine:

Raymarine, marktleider op het gebied van maritieme elektronica, ontwikkelt en produceert het meest uitgebreide assortiment aan elektronica voor watersportvaartuigen en lichte, commerciële zeevaartuigen. De bekroonde producten worden ontwikkeld voor hoge prestaties en gebruiksgemak en zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs.

Raymarine biedt onder andere productlijnen voor radars, stuurautomaten, GPS, instrumenten, visopsporingsapparatuur, communicatieapparatuur en geïntegreerde systemen. Raymarine is onderdeel van FLIR Systems, een wereldleider in thermische beeldtoepassingen, en heeft zijn hoofdkantoor in Fareham in het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie over Raymarine vindt u op www.raymarine.nl

For further information contact Haley Ellison – FLIR Systems Tel: +1 503/919-0696 or Email: haley.ellison@flir.com. For high resolution images please go to www.raymarine.dk/media

COMMENT