FLIR kondigt Raymarine multifunctionele navigatieschermen uit eS-serie aan - New

FLIR kondigt Raymarine multifunctionele navigatieschermen uit eS-serie aan - New

Thursday, March 3, 2016


Nieuwe schermen combineren hoge prestaties, een innovatief ontwerp en gebruiksgemak

April 2015

FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) kondigde de vrijgave van de nieuwe Raymarine eS-serie multifunctionele HybridTouch™-schermen aan. De eS-serie, met Raymarine’s geavanceerde LightHouse II-gebruikersinterface, omvat drie hoogwaardige navigatieschermen die een ongekend bedienings- en gebruiksgemak bieden in een slank, ergonomisch ontwerp.  


De eS-serie met  HybridTouch™ biedt schippers de keuze uit een eenvoudige aanraakscherminteractie of volledige bediening met behulp van het speciaal vormgegeven toetsenblok en de multifunctionele draaiknop. Het toetsenblok biedt een verbeterd aanrakingsgevoel, terwijl de multifunctionele bediening een nauwkeurige menu- en cursorbesturing biedt, in het bijzonder bij het navigeren in ruige weersomstandigheden. Schippers kunnen ook overal aan boord vanaf hun smartphone of tablet toegang krijgen tot de schermen uit de eS-serie met behulp van geïntegreerde mobiele WiFi- en Raymarine-apps.


De eS-serie biedt keuze uit 7"-, 9"- en 12"-schermen, elk met een aantrekkelijk, glazen-brugontwerp dat naadloos aansluit op moderne stuurstanden, met zowel een optie voor een lage console als een volledig verzonken inbouwoptie.


“Vanuit zowel software- als hardwareperspectief hebben we de Raymarine eS-serie ontwikkeld voor een eenvoudige, maar krachtige gebruikerservaring", zegt Grégoire Outters, vice-president en algemeen directeur van FLIR Maritime. “Gebruikers zullen onmiddellijk genieten van de responsieve HybridTouch-interactie en dankzij onze intuïtieve LightHouse II-gebruikersinterface hebben zowel nieuwe watersporters als ervaren zeelieden de eS-serie snel onder de knie” 


De meest geavanceerde multifunctionele schermen van de eS-serie van Raymarine bieden de optionele CHIRP DownVision™-technologie en toonaangevende vector- en rasterkaartondersteuning van Navionics, C-MAP door Jeppesen en Raymarine’s groeiende bibliotheek van Lighthouse-kaarten. De eS-serie biedt ook een ingebouwde 10HzGPS/GLONASS-ontvanger voor snelle positie-updates en ultrasnelle satelliettracering.   


Schippers kunnen hun eS-serie ook aanvullen met hoogwaardige netwerksensoren, inclusief HD-kleurenradar, professionele CHIRP-sonar, IP-video en thermisch nachtzicht.  De eS-serie kan nog verder worden uitgebreid met ondersteuning voor meerdere beeldschermen, Evolution-stuurautomaatgegevens, entertainment, motor en digitale schakelingsintegratie-opties.  


De 7” eS-serie is in april te koop via bekende dealers vanaf € 1.145 excl. btw, in juni gevolgd door de 9" en 12" schermen, variërend tussen € 2.345 en € 3.545 excl. btw . Kijk voor meer informatie over de Raymarine eS-serie op  www.flir.eu/marine.


Over FLIR Systems

FLIR Systems, Inc. is een wereldleider in het ontwerpen, fabriceren en marketen van sensorsystemen die de perceptie en het bewustzijn vergroten. De geavanceerde systemen en componenten van FLIR worden gebruikt voor een breed scala van toepassingen op het gebied van thermische beeldvorming, omgevingsbewustzijn en beveiligingstoepassingen, met inbegrip van lucht- en grondgebaseerde bewaking, toestandsbewaking, navigatie, recreatie, onderzoek en ontwikkeling, productieprocescontrole, opsporing en redding, drugsbestrijding, transportveiligheid, grens- en maritieme patrouilles, milieutoezicht en de detectie van chemische, biologische, radiologische, nucleaire en explosieve (CBRNE) bedreigingen. Bezoek voor meer informatie de FLIR-website op www.flir.eu

Over Raymarine:

Raymarine, marktleider op het gebied van maritieme elektronica, ontwikkelt en produceert het meest uitgebreide assortiment aan elektronica voor watersportvaartuigen en lichte, commerciële zeevaartuigen. De bekroonde producten worden ontwikkeld voor hoge prestaties en gebruiksgemak en zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs.

Raymarine biedt onder andere productlijnen voor radars, stuurautomaten, GPS, instrumenten, visopsporingsapparatuur, communicatieapparatuur en geïntegreerde systemen. Raymarine is onderdeel van FLIR Systems, een wereldleider in thermische beeldtoepassingen, en heeft zijn hoofdkantoor in Fareham in het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie over Raymarine vindt u op www.raymarine.nl

For further information contact Haley Ellison – FLIR Systems Tel: +1 503/919-0696 or Email: haley.ellison@flir.com. For high resolution images please go to www.raymarine.dk/media

COMMENT