Innovatieve nieuw sonars en thermische camera' s maken boottochten veiliger en leuker

Innovatieve nieuw sonars en thermische camera's maken boottochten veiliger en leuker

Thursday, March 3, 2016


Nieuwe sonars en thermische camera's breiden het zicht 's avonds en onder water verder uit

February 2015

11 februari 2015 - FLIR Systems (NASDAQ: FLIR) heeft de release aangekondigd van drie nieuwe sonars en twee nieuwe thermische camera's, die allemaal voor één doel zijn gemaakt: om uw tijd op het water veiliger en plezieriger dan ooit te maken. Met de toonaangevende warmtebeeldtechnologie van FLIR, de nieuwe gestabiliseerde thermische M400-multisensorcamera en de handheld thermische Ocean Scout™-camera kunnen watersporters meer andere boten dan ooit zien, aanvaringen voorkomen en veilig op het water zijn door helder zicht, ook in het donker en bij slecht weer. Met een geheel nieuw ontwerp om vissers ongeëvenaarde mogelijkheden te bieden om hun vis te vinden, herdefiniëren de nieuwe CP570 Professional CHIRP-sonar, de CP470 CHIRP-sonar en de CP370 digitale sonar het begrip diepzeesonar met storingsvrije beelden van aasvissen en de roofvissen daaromheen in diep water.

"We hebben onze nieuwe sonars en thermische camera's uitgerust met de nieuwste technologische innovaties van FLIR om het bewustzijn van watersporters, zowel op het water als onder het wateroppervlak, te vergroten" zegt Grégoire Outters, vice-president en algemeen directeur van FLIR Maritime. "Drie nieuwe sonarmodules geven diepzeevissers een helder, storingsvrij beeld van grote en kleine vissen, zelfs in diep water. En onze nieuwe thermische M400- en Ocean Scout-camera's helpen watersporters ook 's nachts en bij slecht weer veilig te blijven."

Thermische camera's

De nieuwste aanwinst in de bekroonde lijn thermische camera's uit de M-serie van FLIR, de multisensor M400, is een veelzijdig, hoogwaardig maritiem pan-/tilt-camerasysteem dat watersporters de meest toonaangevende en beste prestaties biedt om andere vaartuigen, personen in het water en navigatierisico's helder te zien, zowel overdag als 's nachts. Kenmerken van de M400:

 • Een 640x480 warmtebeeldcamera met hoge resolutie, gecombineerd met een unieke 3x continue optische zoomlens
 • High definition kleurencamera van Sony met 30x optische zoom voor meer bescherming
 • Een geïntegreerd fel ledlampje om doelen dichtbij te identificeren
 • Actieve gyrostabilisatie voor stilstaand beeld bij ruwe zee
 • Intuïtieve joystick-bediening en verbeterde gebruikersinterface
 • Radar-tracering en optionele video-tracering (model M400XR)

De Ocean Scout is een robuuste, compacte, handheld thermische nachtzichtcamera waarmee gebruikers andere vaartuigen, oriëntatiepunten, boeien en drijfhout in totale duisternis kunnen zien, waardoor de tijd op het water veiliger en ontspannener wordt. Kenmerken Ocean Scout:

 • Twee modellen beschikbaar - resolutie 240x180 en 320x240; het 320-model heeft ook een live video-uitgang en extra functionaliteit
 • Een nieuw LCD-display met hoge resolutie
 • Het vermogen menselijke doelen te detecteren tot op 550 meter afstand

Beide versies van de Ocean Scout zullen in februari 2015 bij dealers en wederverkopers van maritieme elektronica beschikbaar zijn; de Ocean Scout 240 voor €1750.00 en de Ocean Scout 320 voor €2650.00.

Sonars

CP570 professionele CHIR-sonar

De nieuwe CP570 professionele CHIRP-sonar, ontworpen voor serieuze diepzeevissers, brengt de nieuwste diepzee-sonarcapaciteit naar de multifunctionele schermen van Raymarine. De CP570 bevat de nieuwste generatie intelligente CHIRP-signaalverwerking van Raymarine, waarmee de CP570 door dichte scholen aasvissen heen ziet, thermoclines kan identificeren en tegelijkertijd de gewenste vangst met uitzonderlijke helderheid in het vizier neemt. Kenmerken van de toonaangevende CP570-sonar:

 • Intelligente automatische gevoeligheidsbediening waarmee de visser de gevoeligheid van de sonar kan instellen terwijl intelligente ruisfiltering automatisch het geluid van de waterkolom vermindert en de objectonderscheiding verbetert
 • De exclusieve digitale oppervlaktefiltering van Raymarine brengt visdoelen door de hele waterkolom heen in beeld
 • De twee volledig onafhankelijke sonarkanalen bieden een snellere doelidentificatie en tot 4kW aan gecombineerd uitgangsvermogen

CP470 CHIRP-sonar

Met de allernieuwste vooruitgang op het gebied van signaalverwerking van de CP570 komt hoogwaardige diepzee-CHIRP-sonar met de CP470 CHIRP-sonar binnen het bereik van elke visser.  De CP470 ondersteunt twee CHIRP-kanalen en tot 2kW totaal uitgangsvermogen.  Kenmerken van de CP470-sonar, de ideale CHIRP-sonar voor recreationele diepzeevissers:

 • Intelligente interne filtering voor heldere beelden met weinig ruis
 • De breedspectrum CHIRP-technologie van Raymarine en grotere gevoeligheid
 • Weergave in hoge resolutie van visdoelen en betrouwbare zeebodemtracering

Digitale CP370-sonar

De CP370 biedt een uitzonderlijke helderheid, scherpere visdoelen en automatische werking dankzij de digitale ClearPulse™-sonarverwerking van Raymarine van de nieuwste generatie, waarmee vissers langer kunnen vissen omdat ze minder tijd nodig hebben voor het instellen van de sonar. Kenmerken CP370-sonar:

 • Tot 1.000 Watt vermogen
 • Werkfrequentie van 200 kHz voor gebruik aan de kust en tot 50 kHz voor zeevissen
 • Eenvoudige bediening door de interne geautomatiseerde signaalverwerking

De digitale CP370-sonar zal verkrijgbaar zijn voor €645.00 en is in maart beschikbaar bij dealers en wederverkopers van maritieme elektronica. De CP470 is verkrijgbaar voor €1495.00 en de CP570 voor €1995.00; beide modellen zijn in april 2015 beschikbaar bij dealers en wederverkopers van maritieme elektronica.

Bezoek www.FLIR.com of kom langs bij stand 1669A op de Miami International Boat Show voor meer informatie over deze nieuwe producten.


Over FLIR Systems

FLIR Systems, Inc. is een wereldleider in het ontwerpen, fabriceren en marketen van sensorsystemen die de perceptie en het bewustzijn vergroten. De geavanceerde systemen en componenten van FLIR worden gebruikt voor een breed scala van toepassingen op het gebied van thermische beeldvorming, omgevingsbewustzijn en beveiligingstoepassingen, met inbegrip van lucht- en grondgebaseerde bewaking, toestandsbewaking, navigatie, recreatie, onderzoek en ontwikkeling, productieprocescontrole, opsporing en redding, drugsbestrijding, transportveiligheid, grens- en maritieme patrouilles, milieutoezicht en de detectie van chemische, biologische, radiologische, nucleaire en explosieve (CBRNE) bedreigingen. Bezoek voor meer informatie de FLIR-website op www.flir.eu

Over Raymarine:

Raymarine, marktleider op het gebied van maritieme elektronica, ontwikkelt en produceert het meest uitgebreide assortiment aan elektronica voor watersportvaartuigen en lichte, commerciële zeevaartuigen. De bekroonde producten worden ontwikkeld voor hoge prestaties en gebruiksgemak en zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs.

Raymarine biedt onder andere productlijnen voor radars, stuurautomaten, GPS, instrumenten, visopsporingsapparatuur, communicatieapparatuur en geïntegreerde systemen. Raymarine is onderdeel van FLIR Systems, een wereldleider in thermische beeldtoepassingen, en heeft zijn hoofdkantoor in Fareham in het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie over Raymarine vindt u op www.raymarine.nl

For further information contact Haley Ellison – FLIR Systems Tel: +1 503/919-0696 or Email: haley.ellison@flir.com. For high resolution images please go to www.raymarine.dk/media

11 Feb 2015

COMMENT