Raymarine gaat een partnerschap aan met Jeppesen om klanten ongeëvenaarde keuzemogelijkheden te kunn

Raymarine gaat een partnerschap aan met Jeppesen om klanten ongeëvenaarde keuzemogelijkheden te kunn

Thursday, March 3, 2016


Raymarine Navigatiedisplays ondersteunen C-MAP van Jeppesen Charts

November 2014

In zijn streven om schippers wereldwijd toegang te geven tot de beste kaarten, kondigt FLIR Systems trots aan dat er nu ook ondersteuning voor C-MAP door Jeppesen cartography geboden wordt in het assortiment van multifunctionele displays van Raymarine. Raymarine en Jeppesen hebben samengewerkt om tot een krachtige en flexibele navigatie-ervaring te komen met ondersteuning voor C-MAP 4D in het gehele assortiment van multifunctionele, op LightHouse™ II gebaseerde displays van Raymarine.  Ook de Dragonfly Sonar/GPS-lijn van Raymarine zal C-MAP ondersteunen, waarmee hengelaars toegang krijgen tot de uitgebreide wereldwijde bibliotheek met kaarten van Jeppesen.

“Net als met onze thermische, sonar- en radarbeelden, wil FLIR onze klanten het allerbeste in visuele navigatie bieden”, zegt Andy Teich, CEO van FLIR Systems. “Doordat Raymarine de hoogwaardige kaarten en digitale producten van C-MAP ondersteunt, kunnen we onze klanten nog meer keuze in zeekaarten bieden en daarmee de tijd die ze op het water doorbrengen nog prettiger maken.” 

“Wij zijn heel erg blij dat de klanten van Raymarine binnenkort toegang krijgen tot de volledige verzameling navigatiegegevens en andere producten met toegevoegde waarde van C-MAP door Jeppesen”, zegt James Detar, de portfolio management director van Jeppesen.  “De navigatiedisplays van Raymarine in combinatie met C-MAP van Jeppesen charts zullen de wijze waarop schippers navigeren veranderen, met complete vectorkaarten, dynamische rasterkaarten, plus 3D- en satellietkaart-opties.”

De ondersteuning voor Jeppesen C-MAP cartografie wordt als onderdeel van de reguliere softwareupdate van het Raymarine-programma geleverd en komt als gratis download bij LightHouse™ Release 13 uit, die begin 2015 wordt verwacht.

EINDE


Noot voor de redactie;

De toevoeging van Jeppesen C-MAP cartografie aan de multifunctionele Raymarine display-mogelijkheden geeft klanten de ongeëvenaarde keuze van drie cartografische opties in één multifunctionele display: De steeds groeiende LightHouse II rasterzeekaarten van Raymarine (die elk kwartaal worden bijgewerkt), de Navionics cartografie en nu C-MAP van Jeppesen charts.


Over FLIR Systems

FLIR Systems, Inc. is een wereldleider in het ontwerpen, fabriceren en marketen van sensorsystemen die de perceptie en het bewustzijn vergroten. De geavanceerde systemen en componenten van FLIR worden gebruikt voor een breed scala van toepassingen op het gebied van thermische beeldvorming, omgevingsbewustzijn en beveiligingstoepassingen, met inbegrip van lucht- en grondgebaseerde bewaking, toestandsbewaking, navigatie, recreatie, onderzoek en ontwikkeling, productieprocescontrole, opsporing en redding, drugsbestrijding, transportveiligheid, grens- en maritieme patrouilles, milieutoezicht en de detectie van chemische, biologische, radiologische, nucleaire en explosieve (CBRNE) bedreigingen. Bezoek voor meer informatie de FLIR-website op www.flir.eu

Over Raymarine:

Raymarine, marktleider op het gebied van maritieme elektronica, ontwikkelt en produceert het meest uitgebreide assortiment aan elektronica voor watersportvaartuigen en lichte, commerciële zeevaartuigen. De bekroonde producten worden ontwikkeld voor hoge prestaties en gebruiksgemak en zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs.

Raymarine biedt onder andere productlijnen voor radars, stuurautomaten, GPS, instrumenten, visopsporingsapparatuur, communicatieapparatuur en geïntegreerde systemen. Raymarine is onderdeel van FLIR Systems, een wereldleider in thermische beeldtoepassingen, en heeft zijn hoofdkantoor in Fareham in het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie over Raymarine vindt u op www.raymarine.nl

For further information contact Haley Ellison – FLIR Systems Tel: +1 503/919-0696 or Email: haley.ellison@flir.com. For high resolution images please go to www.raymarine.dk/media

RM18-1114

COMMENT