Raymarine introduceert nieuwe VHF radio- en videotechnologie op de Fort Lauderdale Boat Show

Raymarine introduceert nieuwe VHF radio- en videotechnologie op de Fort Lauderdale Boat Show

Thursday, March 3, 2016


De doorontwikkelingen verbeteren de navigatie, de communicatie aan boord, en het omgevingsbewustzijn.

October 2014

FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) kondigt met genoegen de introductie van de multifunctionele Raymarine Ray70 marifoon en de LightHouse II versie 12 software upgrade voor multifunctionele displays van Raymarine aan. Raymarine’s nieuwe serie marifoons worden deze week gedemonstreerd op de Fort Lauderdale International Boat Show 2014.

Als nieuw VHF-vlaggenschip, verenigt de Ray70 meerdere communicatietools in één apparaat.  De in de Ray70 geïntegreerde receiver van het automatische identificatiesysteem (AIS) vereenvoudigt installatie en levert essentiële scheepvaartinformatie naar compatibele navigatiedisplays.  Combineer de Ray70 met een optionele RayMic afstandbediening en schippers kunnen profiteren van de flexibiliteit van dubbele bediening en intercomfunctionaliteit.  De Ray70 wordt geïntroduceerd naast de nieuwe Ray60 VHF en de ultracompacte Ray50 VHF, waarbij elke marifoon luidsprekers heeft van de hoogste geluidskwaliteit, van ruisonderdrukkingstechnologie is voorzien en een sterk nieuw ontwerp heeft, dat perfect past bij de Raymarine MFD en Glass Bridge displays.

LightHouse II Versie 12 is de nieuwste kwartaalupgrade voor multifunctionele navigatiedisplays van Raymarine.  Nieuw in deze versie is de ondersteuning voor een quad-split videoweergave van aangesloten IP-videocamera's.  Gebruikers van Raymarine kunnen nu vier operationele camerastreams tegelijkertijd bekijken en opnemen, en ook snapshots en videobeeld vastleggen met een eenvoudige druk op het scherm van de MFD.

"Raymarine blijft innovatieve, hoogwaardige producten ontwikkelen die veiligheid bevorderen en stress reduceren zodat schippers werkelijk kunnen genieten van hun tijd op het water," zei Andy Teich, President en CEO van FLIR. "De nieuwe multifunctionele Ray70 marifoon verbetert de communicatiesystemen van een schip aanzienlijk en de nieuwste versie van LightHouse II tovert de Raymarine navigatiedisplays om in krachtige boordvideo bewakings- en opnamesystemen.”

Ray70 VHF radio met AIS:


Ray60 VHF radio:


Ray50 VHF radio:


RayMic:

£496 excl. btw


£285 excl. btw


£200 excl. btw


£137 excl. btw

€625 excl. btw


€355 excl. btw


€240 excl. btw


€173 excl. btw

LightHouse II Versie 12 is beschikbaar in het 4de kwartaal van 2014 in de vorm van een gratis download voor eindgebruikers op raymarine.com.  LightHouse II is compatibel met Raymarine’s complete reeks aSeries, cSeries, eSeries en gS Series multifunctionele displays.

Hoge-resolutie afbeeldingen beschikbaar op www.raymarine.com/media


Over FLIR Systems

FLIR Systems, Inc. is een wereldleider in het ontwerpen, fabriceren en marketen van sensorsystemen die de perceptie en het bewustzijn vergroten. De geavanceerde systemen en componenten van FLIR worden gebruikt voor een breed scala van toepassingen op het gebied van thermische beeldvorming, omgevingsbewustzijn en beveiligingstoepassingen, met inbegrip van lucht- en grondgebaseerde bewaking, toestandsbewaking, navigatie, recreatie, onderzoek en ontwikkeling, productieprocescontrole, opsporing en redding, drugsbestrijding, transportveiligheid, grens- en maritieme patrouilles, milieutoezicht en de detectie van chemische, biologische, radiologische, nucleaire en explosieve (CBRNE) bedreigingen. Bezoek voor meer informatie de FLIR-website op www.flir.eu

Over Raymarine:

Raymarine, marktleider op het gebied van maritieme elektronica, ontwikkelt en produceert het meest uitgebreide assortiment aan elektronica voor watersportvaartuigen en lichte, commerciële zeevaartuigen. De bekroonde producten worden ontwikkeld voor hoge prestaties en gebruiksgemak en zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs.

Raymarine biedt onder andere productlijnen voor radars, stuurautomaten, GPS, instrumenten, visopsporingsapparatuur, communicatieapparatuur en geïntegreerde systemen. Raymarine is onderdeel van FLIR Systems, een wereldleider in thermische beeldtoepassingen, en heeft zijn hoofdkantoor in Fareham in het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie over Raymarine vindt u op www.raymarine.nl

For further information contact Haley Ellison – FLIR Systems Tel: +1 503/919-0696 or Email: haley.ellison@flir.com. For high resolution images please go to www.raymarine.dk/media

RM17-1014

COMMENT