Raymarine breidt zijn aSeries uit met nieuwe, door LightHouse II aangedreven multifunctionele aanraakschermen van 9 en 12 inch

Raymarine breidt zijn aSeries uit met nieuwe, door LightHouse II aangedreven multifunctionele aanraakschermen van 9 en 12 inch

Thursday, March 3, 2016


De nieuwe a9- en a12-schermen zorgen voor snelle en soepele navigatie, multi-sonarmogelijkheden en nieuwe integratie van video en thermisch nachtzicht.

May 2014

Raymarine, een divisie van FLIR Systems, kondigt vandaag de volledig nieuwe, multifunctionele a9- en a12 -beeldschermen aan.   Beide modellen maken hun debuut voor het publiek op de Sanctuary Cove Boat Show in Queensland, Australië.  De nieuwe 9” en 12” multi-aanraakschermen zijn uitgerust met Raymarine’s geavanceerde aanraakscherm-displaytechnologie met "knijpen-om-te-zoomen" (pinch-to-zoom), een snelle 10Hz interne GPS en uitgebreide netwerkuitbreidingsmogelijkheden, zowel met kabels als draadloos.

De nieuwe modellen worden aangestuurd door de nieuwste versie van Raymarine’s LightHouse II gebruikersinterface.  Deze nieuwste versie van LightHouse II is nog eenvoudiger in gebruik en aan te passen met alle nieuwe multi-sonarmogelijkheden.  Hengelsporters kunnen nu hun eigen aangepaste sonar-commandocentrum creëren met meerdere onafhankelijke digitale, CHIRP of CHIRP DownVision-sonarkanalen die tegelijkertijd draaien.   Deze krachtige en onafhankelijke sonarbesturing toont hengelsporters tegelijk zowel interne als netwerksonarmodules, voor de ultieme onderwaterinformatie.

De a9 en a12 met LightHouse II zijn gebouwd voor snelheid en zorgen voor een snelle en soepele kaartplotternavigatie-ervaring.  Een 10Hz interne GPS met 50 kanalen zorgt voor nauwkeurige en vloeiende vaartuig-tracking op hoge snelheid, terwijl een krachtige dual core-processor en een aparte grafische processor voor het moeiteloos pannen en zoomen van de Raymarine LightHouse vector- en rasterkaarten zorgen (alleen de VS).  In de VS bevatten alle multifunctionele beeldschermen uit de aSeries LightHouse-vectorkaarten van de Amerikaanse kustwateren, samen met vrije online toegang tot LightHouse-rasterkaarten op www.raymarine.com. De aSeries ondersteunt ook alle Navionics-kaartbestanden, waaronder SonarCharts uit de Navionics-gemeenschap.

Met hun visuele en thermische camera-integratie zijn de nieuwe a9 en a12 het zesde zintuig van een schipper op zee.  Optionele thermische camera's van Raymarine met superieure FLIR-infraroodtechnologie kunnen bekeken en geregeld worden via het aanraakscherm, waardoor schippers voor hun eigen veiligheid in volledige duisternis kunnen “zien”.  De a9 en a12 ondersteunen ook meerdere video via IP-camera's om de bemanning in de gaten te houden, voor aanmeermanoeuvres of bewaking van de machinekamer.

Schippers hebben ook overal aan boord toegang tot de a9 en a12 met het ingebouwde draadloze Wi-Fi-netwerk en de mobiele apps van Raymarine.  Met de mobiele apps van Raymarine kunnen schippers direct vanaf hun tablet of smartphone elk aSeries-scherm zien en de bediening overnemen.   Met de ingebouwde Wi-Fi kunnen schippers ook synchroniseren met de mobiele apps van Navionics.  Schippers kunnen ook waypoints, routes en nu zelfs kaarten synchroniseren.  De nieuwe Boating-app van Navionics levert vanuit de Navionics app draadloos kaarten en kaartupdates, direct naar een door LightHouse II aangestuurd beeldscherm.

  
Naast Wi-Fi hebben de a9 en a12 ingebouwde Bluetooth voor de bediening op afstand van MP3-muziek en een verbinding met Raymarine’s optionele RCU-3 draadloze afstandsbediening.

  • Optionele SIRIUSXM Marine Weather-ontvangerondersteuning.  Ontvang en animeer voorspellingen tot op de minuut af (Alleen VS)
  • Maak verbinding met NMEA2000- (adapter inbegrepen) en SeaTalkng-apparaten
  • Motorintegratie en brandstofbewaking. NMEA2000-ondersteuning van Raymarine’s optionele ECI-100 Universal Engine Interface
  • Bediening van vaartuigsystemen met het optionele Empirbus Digital Switching
  • Optionele externe GA150-GPS-antenne voor GPS-ontvangst benedendeks
  • Dual-slot microSD-kaartlezer voor toegang tot kaartgegevens, gegevensback-ups en software-updates van LightHouse

De nieuwe a9- en a12-serie zijn elk beschikbaar in drie configuraties.  De a95- en a125 -modellen zijn de ideale netwerk-kaartplotteroplossing.  De a97 en a127 hebben alle functies van de a95 en a125 plus een ingebouwde, hoogwaardige, digitale sonar met twee kanalen.  Voor hengelsporters die de Raymarine Visionality™ willen ervaren, zijn de a98 en a128 uitgerust met CHIRP DownVision™ sonar plus een CHIRP-sonarkanaal voor visopsporing.

a9  € 1645,00 ex btw       

a12 € 2445,00 ex btw        

Beschikbaarheid: De nieuwe a9 en a12 zullen naar verwachting in juli 2014 verkrijgbaar zijn


Over FLIR Systems

FLIR Systems, Inc. is een wereldleider in het ontwerpen, fabriceren en marketen van sensorsystemen die de perceptie en het bewustzijn vergroten. De geavanceerde systemen en componenten van FLIR worden gebruikt voor een breed scala van toepassingen op het gebied van thermische beeldvorming, omgevingsbewustzijn en beveiligingstoepassingen, met inbegrip van lucht- en grondgebaseerde bewaking, toestandsbewaking, navigatie, recreatie, onderzoek en ontwikkeling, productieprocescontrole, opsporing en redding, drugsbestrijding, transportveiligheid, grens- en maritieme patrouilles, milieutoezicht en de detectie van chemische, biologische, radiologische, nucleaire en explosieve (CBRNE) bedreigingen. Bezoek voor meer informatie de FLIR-website op www.flir.eu

Over Raymarine:

Raymarine, marktleider op het gebied van maritieme elektronica, ontwikkelt en produceert het meest uitgebreide assortiment aan elektronica voor watersportvaartuigen en lichte, commerciële zeevaartuigen. De bekroonde producten worden ontwikkeld voor hoge prestaties en gebruiksgemak en zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs.

Raymarine biedt onder andere productlijnen voor radars, stuurautomaten, GPS, instrumenten, visopsporingsapparatuur, communicatieapparatuur en geïntegreerde systemen. Raymarine is onderdeel van FLIR Systems, een wereldleider in thermische beeldtoepassingen, en heeft zijn hoofdkantoor in Fareham in het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie over Raymarine vindt u op www.raymarine.nl

For further information contact Haley Ellison – FLIR Systems Tel: +1 503/919-0696 or Email: haley.ellison@flir.com. For high resolution images please go to www.raymarine.dk/media

RM12-0514

COMMENT