Raymarine Ray90 modulair dual-station-marifoonsysteem

NIEUWE Ray90 modulaire dual-station-MARIFOON | Raymarine - een merk van FLIR

De bedrade modulaire Ray90-marifoon van Raymarine brengt multi-stationcommunicatie naar een geheel nieuw niveau op het gebied van vermogent, prestaties en flexibiliteit. De Ray90 is een blackbox ontwerp met een zendontvanger die zich uit het zicht bevindt, terwijl de ergonomische RayMic-handset en de externe luidspreker voor volledige controle over de radio zorgen met kristalheldere audio.

RAY90 FUNCTIES

Belangrijkste kenmerken

  • Modulaire marifoon, geschikt voor meerdere stations
  • Bedrade handset en passieve luidspreker
  • Kan uitgebreid worden met 2 handsets
  • Geïntegreerde megafoon en mistsignaalgenerator
  • Optionele externe GPS
  • Eenvoudig te netwerken met NMEA2000 en NMEA0183

De Ray90 is uitgerust met een krachtige 25W-zender en elektronica van commerciële kwaliteit voor een lange levensduur en uitstekende prestaties. Kanaalscanning, tweedelig en driedelig beeld en weerswaarschuwing zijn standaard. Digitale selectieve oproepmogelijkheid (DSC klasse D) en geïntegreerde gps bevorderen het gemak waarmee de geavanceerde veiligheids- en oproepfuncties kunnen worden gebruikt. Voer voor ingebruikname uw MMSI-nummer en ATIS van uw schip in en u bent klaar om te vertrekken. Voor gebruik van gps is de optionele passieve GA150-gps-antenne vereist.

RAY90 FUNCTIES

Positie volgen

Gebruik de functie Positie volgen van de Ray90 en houdt maximaal 5 nabije, met DSC uitgeruste schepen in de gaten. Hun posities worden automatisch gedeeld met uw Raymarine MFD. Houd een oogje op andere boten in uw groep, houd interessante vaartuigen in de gaten of beheer uw plaatselijke vloot. In Europa ondersteunt de Ray90 het ATIS op bevaarbare binnenwateren.

Megafoon

De in de Ray90 geïntegreerde megafoon zorgt dat u aan boord en in de haven gehoord wordt. Sluit een optionele hoornspeaker aan om uw aanwezigheid kenbaar te maken met een geluidsniveau van 30 Watt, en een 2-weg antwoordfunctie. Wanneer het mistig wordt, kunt u de megafoon ook instellen om automatisch de vereiste mistsignalen te geven voor varende en voor anker liggende motor- en zeilschepen.

Waterdicht en robuust

De zend/ontvangst-eenheid van de Ray90 is gemaakt van gegoten aluminium voor goede schokbestendigheid en maximale warmte-afvoer. De handset van de RayMic heeft een superheldere achtergrondverlichting voor goede afleesbaarheid in alle omstandigheden en grote toetsen met goede grip voor gemakkelijke toegang tot veelgebruikte functies.

Breid uw systeem uit

Het Ray90-systeem omvat 1 bedrade handset en een passieve luidspreker. Breid uw systeem met een extra RayMic-handset en een externe luidspreker. Kies in luidruchtige omgevingen voor de optionele actieve externe luidspreker. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein uw schip is, de Ray90 van Raymarine heeft de benodigde kracht en functionaliteit voor essentiële communicatie op het water.